Witam.
Mam poważny problem z grą. Po formacie zainstalowałem Trainz od nowa i jest coś takiego, że nie mogę go w ogóle włączyć. Czasami jest tak, że wejdę do gry na te 5sek i się wyłącza bez żadnego błędu ani ostrzeżenia. Innym zaś razem wyskakuje błąd o skończonej wersji beta Już nawet w akcie desperacji ściągnąłem z torrentów wszystkie dostępne wersje TSa. Niestety błąd nadal się powtarza. Zupełnie nie wiem o co może chodzić. Próbowałem również aktualizować ale aktualizacja zatrzymuje się w środku działania i nic dalej się nie dzieje.
Proszę o jakieś wskazówki :)
Zobacz czy masz komplet sterowników i składników takich jak framework 2.0 itp itd... ważne abyś miał sterowniki do karty graficzne z aktywnym pakietem OpenGL, piszę o tym bo np CMP wmaga Open GL'a.
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 01-07-2011, 19:39
Wystarczy wgrać legalną wersję i podać właściwy numer seryjny. Wyłączenie neta też pomaga. Sterowniki i frameworki proponuje żebyście sobie zainstalowali w mózgach, choć może wywalić błąd o braku miejsca... Durniejszych porad nie widziałem...
Wystarczy wgrać legalną wersję i podać właściwy numer seryjny. Wyłączenie neta też pomaga. Sterowniki i frameworki proponuje żebyście sobie zainstalowali w mózgach, choć może wywalić błąd o braku miejsca... Durniejszych porad nie widziałem...
Z wyłączeniem neta nie próbowałem ale mam oryginalną grę w folii zakupiona i podczas instalacji wywala "Błąd CRC" chyba mam totalną lipe,płyta nie nadaje się do gry,daje ignoruj,gra niby się zainstaluje,ale łatka wgrać się już niestety nie chce,chyba muszę jeszcze raz kupić grę,szkoda cholera,tak jak doktor gdzieś pisał,brakuje plików od bibliotek,może jest szansa gdzieś je zdobyć ?
Durne porady jak jeden czlowiek wyzej napisal... Myslac powiezchownie nie rozwiaze sie problemu i nie pomoze koledze. Jesli wywala Ci blad kontroli CRC to nie oznacza, ze masz problem z plyta, ale ze sprzetem! Dzieje sie tak w kilku przypadkach: gdy stosujemy overclocing, proponuje abys wszedl w bios i ustawil defaultowe ustawienia. Druga sprawa, mozliwe, ze masz uszkodzona kosc pamieci ram. Trzecia rzecz, mozliwe, ze ktoras zyla w tasmie jest przerwana, albo ide, albo sata, nie wiem jaka masz, od dysku twarde i napedu na plyty. Narazie tyle mozliwosci przychodzi mi na mysl.
Ostatnio zmieniony przez zolwik 01-07-2011, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 01-07-2011, 20:30
Czytałem też, że błąd danych CRC może powodować uszkodzony napęd DVD. Instalacja łatki natomiast ZAWSZE zatrzymuje się w połowie i tak stoi ~90 minut (czas zależny od szybkości komputera). Pamiętajcie, że w przypadku TSa trzeba wykazać się ogromną cierpliwością.
Co do obejścia błędu CRC - spróbuj skopiować zawartość płyty na dysk twardy i stamtąd zainstalować grę. Jeśli to nie pomoże, to spróbuj z innym komputerem jeśli masz taką możliwość (tzn. skopiuj na niego, a potem przenieś na swój).
Czytałem też, że błąd danych CRC może powodować uszkodzony napęd DVD. Instalacja łatki natomiast ZAWSZE zatrzymuje się w połowie i tak stoi ~90 minut (czas zależny od szybkości komputera). Pamiętajcie, że w przypadku TSa trzeba wykazać się ogromną cierpliwością.
Co do obejścia błędu CRC - spróbuj skopiować zawartość płyty na dysk twardy i stamtąd zainstalować grę. Jeśli to nie pomoże, to spróbuj z innym komputerem jeśli masz taką możliwość (tzn. skopiuj na niego, a potem przenieś na swój).
oo dzięki spróbuje skopiować na dysk,jeśli chodzi o RAM to raczej nie ma problemów,sprawdzałem Burn in test,napęd DVD też jest raczej w porządku a jeśli chodzi o łątke to po ponad godzinie wyskakuje błąd bibliotek że nie może odnaleźć pliku źródłowego...
wujek082 podal dobre rowiazania, dodam, ze mozesz zrobic obraz plyty na dysku, zamontowac do wirtualnego napedu i zainstalowac.
Tego akurat nie umiem zrobić,ale wiecie co,spróbowałem zainstalować Trainz 2009 i normalnie płytka się zainstalowała,a myślę że wielkiej różnicy nie ma między grami i chyba stawiam że jednak płytka jest walnieta,czytałem też że tak właśnie może być,zresztą podczas instalacji TS 2010 w napędzie słychać takie charakterystyczne dźwięki jakby się wieszał,tak strzela,potem następuje stop i co chwila rusza z odpalaniem płyty,ewidentnie przynajmniej ja tak uważam ze płyta ma problem,a jeśli chodzi o skopiowanie,niestety nie dało rady,nastąpił błąd CRC...Sprawdzę jutro jeszcze u dziewczyny na laptopie i komputerze stacjonarnym,będę mądrzejszy.