Wysłany: 27-05-2008, 21:21 Proszę o pomoc;poradę...
Posiadam orginalnego TRS 2006 w wersji angielskiej. Zainstalowałem go na komputerze (system operacyjny Vista) i zaczą sie problem.
Otóz za kazdym razem kiedy właczam grę pojawia się komunikat: Unable to register Trainz URL registry key. Komunikat wyswietla się cały czas; chyba że go zamknę.
Podobny komunikat (nie mozna znaleźć mojego profilu albo mam błędny numer serialu)wyswietla się, gdy otworzę CMP.
Chcę zaznaczyć , że zarejestrowałem gre na Auranie. W ustawieniach internetu w grze pojawił mi sie mój numer ID auranu.
Jedynym sposobem wyjścia z gry jest restart komputera. Gre instalowałem kilkakrotnie,jedynie za pierwszym razem złapał mi bazę plików do pobrania.
HEH! za pomoc. Nikt jeszcze Ci nie odpowiedział <LoL>
Moim zdaniem powinieneś spróbowac zrobic formata.
Mój kolega miał podobny problem. Jakiś jego znajomy doradził mu formata i żeby nie rejestrował TRS2006 na AURAN. Pomogło mu to. ALE nie obiecuje, że to poskutkuje.
POZDRO ;-)
Dzięki za poradę.Zdaję sobie sprawę, że format pomaga z reguły na wszystko.Zrobię to oczywiście w ostateczności. dlaczego mam się nierejestrowac na ąuranie skoro posiadam oryginał. Zresztą mam tam zarejestrowane trzy gry i wszystko do tej pory było w porządku.
Mimo to dzięki!!!
troszke offtopicznie, ale nastepnym razem pamietaj zeby tytul watku mowil o jego zawartosci. dzieki temu latwiej szukac tematow i od razu wiadomo o co chodzi.
Maki napisałem,że takowy numer dostałem już przy rejestracji pierwszej gry. A mam zarejestrowane trzy i w TRS 2006 też mi się pojawił w opcjach internetowych w grze!
(moje ID).