gotowce na odcinki proste a na łuki są elementy z literką U
Nie mogę używać gotowców, bo zdecydowania część mapki nie jest na płaskim terenie, tylko na wzniesieniach mniejszych, czy większych - jak w realu.
TGBBF11 napisał/a:
na pierwszym filmie wyłapałem kilka wysięgników odwrotnie ustawionych, tzn. krótki zamiast długiego i odwrotnie.
Przyjrzałem się i rzeczywiście. Tuż za peronami na wysokości nastawni w delikatnym łuku postawiłem odwrotnie słupy. Chyba byłem zmęczony Poprawię to. Dzięki za uwagę
Masz plusik
Z tego ciagu bocznicowego jezdzi sie na semafor? Raczej malo sie takich ukladow widzi.
Tak dokładnie jest, ponieważ mam to na oryginalnym schemacie stacyjnym. Na dodatek jest to wyjazd na Podg Uherka, a między Podg Uherka i stacją Chełm jest przecież szlak.
Bojar napisał/a:
Nie lepiej było wykorzystać tła zamiast stawiania tych budynków w dużej odległości od torów?
Dałbym tła, gdyby tylko były dobrej jakości, takiej jak tła miejskie Kilanzioma.
Pomógł: 66 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2068 Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 27-07-2011, 14:53
Przy widoczności do 5 km w TS2010 stawianie teł nieco się mija z celem, zwłaszcza jak ma się dobry sprzęt. Chyba żeby tła stawiać na bardzo dużych rozmiarów stacjach, coby się gra nie zacinała przy większej ilości taboru. Na słabo zabudowanym obszarze można sobie tła odpuścić...
Szlak Uherka - Zawadówka gotowy :) Baza Paliw nr 13 (Operator Logistyczny Paliw Płynnych) w lesie przy Zawadowce jest ostatnim punktem, do którego dochodzi szeroki tor. Dalej będzie już tylko "normalnie"