FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Lublin - Dorohusk
Autor Wiadomość
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 17-04-2017, 11:44   Re: Problem z teksturami

Grebi093 napisał/a:
Jamal mam problem z mapą. Instaluje ją i w pliku są 'brakujące składniki' jest mapa Lublin - Dorohusk i sygnalizatory ZS. Jak patrze w szczegółowych zależnościach to pokazuje, że błędy są tylko w kuidach ZS. Jednak, gdy wchodze w mapę to nie mam większości ilości tekstur np. budynków, chodników, niektórych peronów i torów.


Ściągnięte i zainstalowane WSZYSTKIE paczki z zależnościami?
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
Grebi093 
świeżak


Wiek: 52
Dołączył: 16 Kwi 2017
Posty: 5
Skąd: Lublin
Wysłany: 17-04-2017, 12:23   Re: Problem z teksturami

Tak.
Ostatnio zmieniony przez Grebi093 17-04-2017, 12:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-04-2017, 12:32   

Pokaz screena z cmp z plikiem mapy.
Od razu powiem ze jak będą braki to dostaniesz warna.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa
 
 
 
Jamal 
znawca
Mapotwórca


Pomógł: 21 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 1939
Skąd: Zabrze
Wysłany: 04-05-2017, 22:43   

Lokomotywy powymieniane. Screeny tytułowe do sesji wykonane.
Teraz jeszcze kilka korekt w tabelach w samych sesjach i w sumie będziemy uploadować :mrgreen:


















_________________
Mapa Lublin-Dorohusk
Korsze - Ełk - Olecko - w budowie
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 62 razy
Wiek: 37
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1687
Skąd: Lubin
Wysłany: 04-05-2017, 23:51   

Podaj mi listę byków użytych w sesjach, i daj mi z tydzień na ogarnięcie kwestii lokomotyw - o ile do siódemek i stonek w zasadzie od biedy wystarczy dodać instrukcje i można wydać, tak byki są w totalnej rozsypce. Kible mam troszkę poprawione, to chyba w końcu wrzucę. Miałem jeszcze aktualizować wózki, ale to zawsze można później zrobić.

Żeby nie było sytuacji, że sesje wyjdą, ale taboru będzie brakować albo coś się będzie sypać.

Aha - w stonkach jeszcze nie ma sterowania wielokrotnego zrobionego do końca chyba.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
Ostatnio zmieniony przez adamstan 04-05-2017, 23:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Tylko PKP! 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 29 Cze 2016
Posty: 41
Skąd: Brzeszcze, Polska
Wysłany: 10-06-2017, 22:53   

Sorki że zawracam gitarę ale chciałbym się o cuś grzecznie zapytać... a konkretnie pobrałem mapę ze wszystkimi dodatkami włączam...i...ni ma żadnej roślinności, a więc pytanko czy ktoś mógłby mi pomóc? Proszę ponieważ zajefajna mapa lecz bez roślin traci swój urok :-(
z góry dziękuję...
_________________
Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 
 
 
Bob 
super user



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2017
Posty: 104
Skąd: Ostrowiec Św. Ow/Ow1
Wysłany: 11-06-2017, 00:06   

Pewnie masz niższa wersje niż 2010 albo nie masz zawartości world builder edition.
 
 
 
Radzislaw 
świeżak


Wiek: 29
Dołączył: 16 Maj 2017
Posty: 1
Skąd: Szczecin
Wysłany: 11-06-2017, 02:43   

Powodem tego może być Twój Windows, a konkretnie brak którejś z jego aktualizacji. Miałem identyczny problem. Pobrałem mapę, cieszyłem się nią, a gdy któregoś razu przeinstalowałem system, TS12 przestał wyświetlać mi roślinność 3D. Szukałem długi czas rozwiązania, próbowałem różnych sztuczek, które doradzali użytkownicy różnych forów i żadna nie pomogła. Ostatecznie się poddałem i po jakimś roku czasu, przypadkowo gdy system pobrał którąś z jego aktualizacji, po zainstalowaniu jej, zaczęły mi wyświetlać się drzewa 3D.
 
 
 
Tylko PKP! 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 29 Cze 2016
Posty: 41
Skąd: Brzeszcze, Polska
Wysłany: 11-06-2017, 09:47   

To chyba nie to bo mam win 10 ostatnio aktualizowałem a problem jest od dłuższego czasu...
_________________
Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 
 
 
Bob 
super user



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2017
Posty: 104
Skąd: Ostrowiec Św. Ow/Ow1
Wysłany: 11-06-2017, 10:15   

Spróbuj jeszcze raz zainstalować drzewa 3d
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 98 razy
Wiek: 33
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2250
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 12-06-2017, 17:15   

Brak podstawowej informacji - jaki Trainz?
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
krakowiak123
nowy


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 16-06-2017, 19:13   

Witam. Mam problem z pobraniem mapy ze strony. Otóż kiedy kliknę na którykolwiek obrazek celem pobrania paczki, nie rozpoczyna się pobieranie, tylko wyświetla się błąd "Ta witryna jest nieosiągalna".
 
 
 
Trainfun09 
super user


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 18 Sie 2016
Posty: 107
Skąd: Kielce
Wysłany: 16-06-2017, 19:17   

A próbowałeś kliknąć na baner prawym przyciskiem myszy->Zapisz plik docelowy jako?
_________________
TRS2006,TC1&2,T:ANE,TS2009
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 16-06-2017, 19:18   

Otóż strona Stacja Żary się wyłożyła. Czyli nie działa.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
krakowiak123
nowy


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 16-06-2017, 19:19   

Niestety, to nic nie dało.

Czyli póki co, nie da rady pobrać mapki?
Ostatnio zmieniony przez krakowiak123 16-06-2017, 19:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 16-06-2017, 19:21   

krakowiak123 napisał/a:
Czyli póki co, nie da rady pobrać mapki?


Skoro strona nie działa, to chyba logiczne.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
Wielebny
super user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 114
Skąd: Polska
Wysłany: 21-06-2017, 16:54   

Mam małe pytanie, czy da się w jakiś sposób zoptymalizować mapę? mój sprzęt:

Lenovo Gamer Z50-75
Procesor AMD FX-7500 R7 RC+6G 3,3GHz 4 rdzenie
Pamięć Ram: 8GB
Karta graficzna: AMD R7 M260DX

Wiem że trainz jest w tym lipny, że używa tylko jednego rdzenia procesora, ale przy taborze ADHD jest tragicznie, zwłaszcza na mapie Lublin - Dorohusk na innych jest ok.
 
 
 
Jodła0104 
nowy


Dołączył: 06 Sty 2017
Posty: 24
Skąd: Kraków
Wysłany: 21-06-2017, 19:20   

Może przede wszystkim powiedz jakie masz ustawienia graficzne. Nic o tym nie wspomniałeś.
 
 
 
Wielebny
super user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 114
Skąd: Polska
Wysłany: 21-06-2017, 19:25   

Przepraszam, już podaję:

http://wstaw.org/m/2017/0...170621_0000.jpg
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 62 razy
Wiek: 37
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1687
Skąd: Lubin
Wysłany: 21-06-2017, 20:46   

Wydaje mi się że po dupie dostaje tu procesor - niestety Trainz na procesorach AMD działa zauważalnie słabiej, niż na Intelach, właśnie dlatego, że one mają słabszy pojedynczy rdzeń. Na moim wiekowym laptopie Lenovo Z570, z procem i3, 4GB RAM i grafiką GF520M, na Lublinie z fiatem ADHD mam 20-25 klatek, czyli jakoś da się pojeździć.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 125 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3801
Skąd: Opole
Wysłany: 21-06-2017, 21:33   

Nie pamiętam czy tam są drzewka Pofiga, czy szybkie drzefka które stanowczo dużo ważą. Wymiana ich na Bogdanowe znacznie odchudza mapę.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 21-06-2017, 22:37   

Rysio, ale drzewa Pofiga to też szypkie dżefka :-) i walą w procka tak samo, jak te "wbudowane" więc jeden pies. No i nie działają w TANE.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
Wielebny
super user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 114
Skąd: Polska
Wysłany: 23-06-2017, 21:20   

Czyli co rekomendujecie panowie? wymienić drzewka? tylko jak. Edytować całą mapę? :)
 
 
 
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 61
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 619
Skąd: Kraków
Wysłany: 25-06-2017, 18:46   

No napisali ci koledzy, żeby zainstalować mapkę w TS2010 lub TS2012, spisać całą roślinność Pofiga a potem ją podmienić na taką jaką masz zainstalowaną w TANE (drzewka, krzaki). Wysłać mapę do cdp i zaimportować w TANE. Nie potrzeba tu wiele zachodu ;-)
 
 
 
Trainfun09 
super user


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 18 Sie 2016
Posty: 107
Skąd: Kielce
Wysłany: 25-06-2017, 20:04   

A co jak się nie ma Ts 2010/12?
_________________
TRS2006,TC1&2,T:ANE,TS2009
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group