Wysłany: 17-04-2017, 11:44 Re: Problem z teksturami
Grebi093 napisał/a:
Jamal mam problem z mapą. Instaluje ją i w pliku są 'brakujące składniki' jest mapa Lublin - Dorohusk i sygnalizatory ZS. Jak patrze w szczegółowych zależnościach to pokazuje, że błędy są tylko w kuidach ZS. Jednak, gdy wchodze w mapę to nie mam większości ilości tekstur np. budynków, chodników, niektórych peronów i torów.
Ściągnięte i zainstalowane WSZYSTKIE paczki z zależnościami?
Podaj mi listę byków użytych w sesjach, i daj mi z tydzień na ogarnięcie kwestii lokomotyw - o ile do siódemek i stonek w zasadzie od biedy wystarczy dodać instrukcje i można wydać, tak byki są w totalnej rozsypce. Kible mam troszkę poprawione, to chyba w końcu wrzucę. Miałem jeszcze aktualizować wózki, ale to zawsze można później zrobić.
Żeby nie było sytuacji, że sesje wyjdą, ale taboru będzie brakować albo coś się będzie sypać.
Aha - w stonkach jeszcze nie ma sterowania wielokrotnego zrobionego do końca chyba.
Sorki że zawracam gitarę ale chciałbym się o cuś grzecznie zapytać... a konkretnie pobrałem mapę ze wszystkimi dodatkami włączam...i...ni ma żadnej roślinności, a więc pytanko czy ktoś mógłby mi pomóc? Proszę ponieważ zajefajna mapa lecz bez roślin traci swój urok
z góry dziękuję...
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
Wysłany: 11-06-2017, 02:43
Powodem tego może być Twój Windows, a konkretnie brak którejś z jego aktualizacji. Miałem identyczny problem. Pobrałem mapę, cieszyłem się nią, a gdy któregoś razu przeinstalowałem system, TS12 przestał wyświetlać mi roślinność 3D. Szukałem długi czas rozwiązania, próbowałem różnych sztuczek, które doradzali użytkownicy różnych forów i żadna nie pomogła. Ostatecznie się poddałem i po jakimś roku czasu, przypadkowo gdy system pobrał którąś z jego aktualizacji, po zainstalowaniu jej, zaczęły mi wyświetlać się drzewa 3D.
Witam. Mam problem z pobraniem mapy ze strony. Otóż kiedy kliknę na którykolwiek obrazek celem pobrania paczki, nie rozpoczyna się pobieranie, tylko wyświetla się błąd "Ta witryna jest nieosiągalna".
Wiem że trainz jest w tym lipny, że używa tylko jednego rdzenia procesora, ale przy taborze ADHD jest tragicznie, zwłaszcza na mapie Lublin - Dorohusk na innych jest ok.
Wydaje mi się że po dupie dostaje tu procesor - niestety Trainz na procesorach AMD działa zauważalnie słabiej, niż na Intelach, właśnie dlatego, że one mają słabszy pojedynczy rdzeń. Na moim wiekowym laptopie Lenovo Z570, z procem i3, 4GB RAM i grafiką GF520M, na Lublinie z fiatem ADHD mam 20-25 klatek, czyli jakoś da się pojeździć.
Pomógł: 8 razy Wiek: 61 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 619 Skąd: Kraków
Wysłany: 25-06-2017, 18:46
No napisali ci koledzy, żeby zainstalować mapkę w TS2010 lub TS2012, spisać całą roślinność Pofiga a potem ją podmienić na taką jaką masz zainstalowaną w TANE (drzewka, krzaki). Wysłać mapę do cdp i zaimportować w TANE. Nie potrzeba tu wiele zachodu