FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
EN-57 dla TC 1 & 2
Autor Wiadomość
hyhyhy12
user

Wysłany: 10-05-2011, 09:37   EN-57 dla TC 1 & 2

Mam pytanie. Czy jest możliwość posiadania w Trainz Classics 1 & 2 jakiegokolwiek jednostki EN-57 w którym możliwa jest jazda w trybie kabinowym? Wszystkie pobrane przeze mnie modele tej jednostki z PTT nie ruszają w trybie kabinowym (po prawidłowych czynnościach) lub nie można nawet przejść do kabiny. Tak więc chciałbym wiedzieć czy istnieje jakiś model który w TC 1&2 ma możliwość jazdy w trybie kabinowym.

Z góry dziękuje!

UAZ 
znawca
Automatyk

Wysłany: 10-05-2011, 12:44   

Podniosłeś pantografy? Zamknąłeś dzrzwi? Najczęstrze przyczyny dlaczego nie rusza...

Jaki masz tak właściwie kibel- Od SirM'a, VRCDN'a czy od Thalysa?

hyhyhy12
user

Wysłany: 10-05-2011, 20:10   

Pantografy podniesione, drzwi zamknięte. Wszystko jest prawidłowo wykonane. Dla sprawdzenia czy wszystko zostało prawidłowo wykonane i czy nie zapomniałem czegoś zrobić, nadałem kierowcy komendę jedź i spoglądałem na pulpit. Zrobiłem to samo.
Posiadam każdy z wymienionych przez Ciebie modeli. Ten od VRCDN'a nie jest w stanie ruszyć, to właśnie z nim mam taki problem, w pociągu Thalysa nie mam możliwości dostanie się do kabiny, zaś w modelu SirM'a nie posiadam pantografów (komenda jest lecz ich nie ma), czy jest możliwość podmiany pantografów na takie które będą widoczne i będą funkcjonowały?

Cris 
znawca

Wysłany: 10-05-2011, 22:17   

Tu nie chodzi o to jak i co masz włączyć by jechało, choć i to jest ważne. Musisz zmienić silniki w członach ezeta. Tzn. zamienić kuidy z członu RA do S lub dać kuid jakiegoś innego silnika i powinno zadziałać. Poza tym było już o tym na forum więc trochę samodzielności, wystarczy poszukać :)

Odpowiedz do tematu