czy jest możliwość (jak nie to czy w przyszłości) wyszukania wszystkich dodatków do TRS'a konkretnej wersji? Np do TRS 2009/2010 ? Klikanie w każdy dodatek i sprawdzanie czy należy on do konkretnej wersji to trochę DDOSowanie serwisu:p Do tego dochodzi dodatkowe klikanie jak ktoś uaktualni dodatek - bo może przy aktualizacji się zmieniła wersja TRS'a dodatku:)
jeśli macie jakieś propozycję lub jak zauważycie jakieś błędy to proszę pisać. Grafikiem nie jestem więc jak na razie jest to bez CSS'ów.
Pozostaje kilka kwestii typu:
- wszyscy czy tylko admini (wstępnie autoryzacja jest po IP) mogą dodawać KUID'y do bazy?
- czy dodać obsługę stronicowania wyników?
- sortowanie?
Ten mały projekcik może być odpowiedzią na KuidLand :)
jeśli macie jakieś propozycję lub jak zauważycie jakieś błędy to proszę pisać. Grafikiem nie jestem więc jak na razie jest to bez CSS'ów.
Pozostaje kilka kwestii typu:
- wszyscy czy tylko admini (wstępnie autoryzacja jest po IP) mogą dodawać KUID'y do bazy?
- czy dodać obsługę stronicowania wyników?
- sortowanie?
Ten mały projekcik może być odpowiedzią na KuidLand :)
Ja mam jeden błąd, numer 401
Ta autoryzacja po IP jakoś dyskryminuje UPC? Bo net mam z kablówki.
Włączyłem autoryzację - Lutek prosił, abym nie udostępniał serwisu przed kompletnym jego zakończeniem... więc postaram się go jak najszybciej skończyć;)
Dobrą wiadomością jest to, że każdy będzie mógł dodać KUID'a, ale będzie on musiał być zaakceptowany przez administratora serwisu, aby nikt nie dodawał bzdur :) Każdego KUID'a, będzie można skomentować:)
Wybaczcie, że post pod postem, ale chcę, abyście widzieli, że coś się zmieniło w tym wątku.
Aplikacja działa - wyłączyłem autoryzacje. Możecie testować - aktualnie jest załadowana baza testowa, jak aplikacja przejdzie testy to wyczyszczę bazę i autorzy swoich dodatków będą mogli ją uzupełniać.
Wszelkie błędy/propozycje/uwagi proszę zgłaszać :)
Pomógł: 118 razy Wiek: 30 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2610 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 13-05-2011, 16:13
Na razie to jest forma testowa, proszę się nie czepiać jakiś błędów literowych czy stylistycznych. Jeżeli ten KuidLand przejdzie pomyślnie testy to zostanie stworzona mała instrukcja obsługi razem z regulaminem KuidLandu ( mowa o dodawaniu kuidów ).
Wszelkie błędy/propozycje/uwagi proszę zgłaszać :)
Że się upewnię:
Najpierw: Będzie można dodawać linki do serwisów innych niż PTT? Ja chętnie uzupełnię bazę o swoje bzdury, ale większość leży na moim hostingu. Da się?
Druga rzecz: Dodawanie obrazków - będzie możliwe na zasadzie miniaturka prowadząca do dużego obrazka z zewnątrz? Na przykład na zasadzie odpowiedniej konstrukcji linku?
Trzecie: Dodałbym pole "Kategoria" - teraz jest p. obiekty torowe albo sceneria - fajnie by było móc uszczegółowić: nastawnie, domy, garaże, semafory, wskaźniki. Na zasadzie podkategorii na przykład.
Że się upewnię:
Najpierw: Będzie można dodawać linki do serwisów innych niż PTT? Ja chętnie uzupełnię bazę o swoje bzdury, ale większość leży na moim hostingu. Da się?
Jak najbardziej - w polu download podaje się linka do istniejącego pliku w sieci - url'a.
Cytat:
Druga rzecz: Dodawanie obrazków - będzie możliwe na zasadzie miniaturka prowadząca do dużego obrazka z zewnątrz? Na przykład na zasadzie odpowiedniej konstrukcji linku?
Obrazki tak jak pole download - tu muszę wprowadzić ograniczenie co do rozdzielczości, aby nie rozjechała się tabelka.
Cytat:
Trzecie: Dodałbym pole "Kategoria" - teraz jest p. obiekty torowe albo sceneria - fajnie by było móc uszczegółowić: nastawnie, domy, garaże, semafory, wskaźniki. Na zasadzie podkategorii na przykład.
Oczywiście tu uzupełnimy kategorię - niech Lutek akceptuje, które mam dopisać do bazy.
Pomógł: 118 razy Wiek: 30 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2610 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 13-05-2011, 21:36
Cytat:
Że się upewnię:
Baza będzie obejmować WSZYSTKIE dodatki które są dostępne w sieci o ile autorzy sami je dodadzą do bazy.
Cytat:
Chciałbym to ujednolicić, najlepiej żeby wszystkie screeny były oparte na szablonie PTT.
Pomógł: 61 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 1967 Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 13-05-2011, 21:53
Co do szablonu to najlepiej jakby był jeden wspólny ale z jedną rzeczą zmienną - logo autora serwisu (PTT/ TM/ PTram, Sony25 etc), względnie jakaś nazwa.
Chciałbym to ujednolicić, najlepiej żeby wszystkie screeny były oparte na szablonie PTT.
Ja bym to sprowadził do wymogu nadania ustalonej szerokości obrazka - powiedzmy 500px - byle to był jakiś równy wymiar, żeby było łatwiej zapamiętać (rozmiaru screenów do DL PTT ni ch...usteczki do dziś spamiętać nie mogę, bo jakieś marsjańskie wymiary tam były). A to dlatego, że jedne dodatki lepiej prezentują się w kadrze pionowym (słupy, wieże, zegary, maszty), a inne w poziomym (mosty na ten przykład). Oczywiście bez przesady z wysokością, obrazek o rozmiarach 500 x 10tys. px to przegięcie, podobnie jak 500 x 2px Albo wprowadzić standardowe dwa wymiary - jakieś 500x300 dla "poziomych" i 500x800 dla pionowych. Oczywiście wszystkie wymiary są "z czachy", bez sprawdzania "jak to wygląda na obrazku", jako podstawa do dyskusji.