FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czy istnieje możliwość stworzenia rejestratora jazdy?
Autor Wiadomość
Gryszaq
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2011, 12:45   Czy istnieje możliwość stworzenia rejestratora jazdy?

Ci co grają w MaSzynę na pewno znają kozacki programik "HTV" czyli "Hasler Tape Viewer". Dla tych, co nie grają - program, przetwarzający zapisane parametry gry w pliczek graficzny jako zapis taśmy z Haslera. Fakt, że MaSzyna zapisuje każdą jazdę w oddzielnym pliku po zakończeniu symulatora, ale czy przypadkiem TRS też czegoś takiego nie robi? Czy jest w ogóle fizyczna możliwość zrobienia czegoś takiego?

Piotrek
super user

Wysłany: 12-01-2011, 23:05   Re: Czy istnieje możliwość stworzenia rejestratora jazdy?

Gryszaq napisał/a:
Ci co grają w MaSzynę na pewno znają kozacki programik "HTV" czyli "Hasler Tape Viewer". Dla tych, co nie grają - program, przetwarzający zapisane parametry gry w pliczek graficzny jako zapis taśmy z Haslera. Fakt, że MaSzyna zapisuje każdą jazdę w oddzielnym pliku po zakończeniu symulatora, ale czy przypadkiem TRS też czegoś takiego nie robi? Czy jest w ogóle fizyczna możliwość zrobienia czegoś takiego?

Nie ma czegoś takiego, mozna takie coś (chyba) stworzyć jako polecenie Maszynisty.... ja sie na tym nie znam niech napisze tu @Thalys albo @chester, oni jako pierwsi przyszli mi do głowy.
Ale nie rozumiem po co ci to by było...

Pozdro.

Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 12-01-2011, 23:08, w całości zmieniany 2 razy  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 12-01-2011, 23:12   

piotrek ty mnie rozbrajasz czasem... skoro sie nie znasz to po kiego piszesz?? nie wiesz?? ja wiem.... NABIJANIE POSTÓW!!

i co ma thalys do skryptów albo poleceń maszynisty?

a chester to już tak jakby legenda....

Piotrek
super user

Wysłany: 12-01-2011, 23:17   

zolwik napisał/a:
piotrek ty mnie rozbrajasz czasem... skoro sie nie znasz to po kiego piszesz?? nie wiesz?? ja wiem.... NABIJANIE POSTÓW!!

i co ma thalys do skryptów albo poleceń maszynisty?

a chester to już tak jakby legenda....

U Thalys'a widziałem na down jakieś komendy.. ale widocznie sie pomyliłem doskonały człowieku, każdemu sie zdaży a jeśli @chester to legenda to nie moj biznes.. napisałem o tych którzy w tym siedzieli. Ale na jedno pytanie kolegi odpowiedziałem.
Cytat:
Nie ma czegoś takiego

P.S - Skończ "warczyć" bo mnie irytujesz.

Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 12-01-2011, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 13-01-2011, 00:08   

to ze wisiała u niego komenda to nie znaczy ze on ja zrobil....

a jeśli nie orientujesz w obecnych realiach to nie zabieraj głosu bo siejesz tylko zamęt

a warczeć będę jak będę miał do tego powody a jak na razie ty mi je podsuwasz

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 13-01-2011, 10:12   

Relurk

Gryszaq - jakie konkretnie informacje, w jakiej ilosci i jak czesto chcialbys zapisywac na dysk? Jest sposob by zrzucac dane do Jetloga, choc i tak bedzie tam sieczka, ale pewne dane mozna wyodrebnic.

Delurk

Odpowiedz do tematu