Wysłany: 11-01-2011, 12:45 Czy istnieje możliwość stworzenia rejestratora jazdy?
Ci co grają w MaSzynę na pewno znają kozacki programik "HTV" czyli "Hasler Tape Viewer". Dla tych, co nie grają - program, przetwarzający zapisane parametry gry w pliczek graficzny jako zapis taśmy z Haslera. Fakt, że MaSzyna zapisuje każdą jazdę w oddzielnym pliku po zakończeniu symulatora, ale czy przypadkiem TRS też czegoś takiego nie robi? Czy jest w ogóle fizyczna możliwość zrobienia czegoś takiego?
Wysłany: 12-01-2011, 23:05 Re: Czy istnieje możliwość stworzenia rejestratora jazdy?
Gryszaq napisał/a:
Ci co grają w MaSzynę na pewno znają kozacki programik "HTV" czyli "Hasler Tape Viewer". Dla tych, co nie grają - program, przetwarzający zapisane parametry gry w pliczek graficzny jako zapis taśmy z Haslera. Fakt, że MaSzyna zapisuje każdą jazdę w oddzielnym pliku po zakończeniu symulatora, ale czy przypadkiem TRS też czegoś takiego nie robi? Czy jest w ogóle fizyczna możliwość zrobienia czegoś takiego?
Nie ma czegoś takiego, mozna takie coś (chyba) stworzyć jako polecenie Maszynisty.... ja sie na tym nie znam niech napisze tu @Thalys albo @chester, oni jako pierwsi przyszli mi do głowy.
Ale nie rozumiem po co ci to by było...
Pozdro.
_________________ [Odcinek Psie Pole => Tzebnica ] ANULOWANY!
Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 12-01-2011, 23:08, w całości zmieniany 2 razy
piotrek ty mnie rozbrajasz czasem... skoro sie nie znasz to po kiego piszesz?? nie wiesz?? ja wiem.... NABIJANIE POSTÓW!!
i co ma thalys do skryptów albo poleceń maszynisty?
a chester to już tak jakby legenda....
U Thalys'a widziałem na down jakieś komendy.. ale widocznie sie pomyliłem doskonały człowieku, każdemu sie zdaży a jeśli @chester to legenda to nie moj biznes.. napisałem o tych którzy w tym siedzieli. Ale na jedno pytanie kolegi odpowiedziałem.
Cytat:
Nie ma czegoś takiego
P.S - Skończ "warczyć" bo mnie irytujesz.
_________________ [Odcinek Psie Pole => Tzebnica ] ANULOWANY!
Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 12-01-2011, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 13-01-2011, 10:12
Relurk
Gryszaq - jakie konkretnie informacje, w jakiej ilosci i jak czesto chcialbys zapisywac na dysk? Jest sposob by zrzucac dane do Jetloga, choc i tak bedzie tam sieczka, ale pewne dane mozna wyodrebnic.