Ostatnio wzięło mnie na wspomnienia, pamiętam jak za małolata budowałem kolejki wąskotorowe jeszcze w Trainz 1.0 itp, teraz dopiero zaopatrzyłem się w nowy komputer i znów pomyślałem o tej pasji.
link do specyfikacji:
http://www.vobis.pl/ofert..._t6600_3gb.aspx
Co o tym sprzęcie sądzicie, da się na tym w coś pograć w TRS? Dzięki za ewentualne odpowiedzi, kolejowo pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Metalmilitiant 18-01-2011, 17:57, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 18-01-2011, 17:59
Na trainz się nadaje, ja mam tez lapka o podobnych parametrach i Trainz działa bardzo dobrze, a gram na TC I TS2009 czasem się przytnie ale to z powodu, że np czegoś nie zdąży załadować a tak to super, chociaż nie to sama co normalny blaszak. A tak ogólnie trainz i tak ma skopany silnik, a żeby się nie ciął to trzeba by mieć kompa z nasa i mały czarnobyl koło domku :P ;D Pozdrawiam
A która część obecnie lepiej się sprawdza od TRS 2004 Waszym zdaniem? Chodzi mi wydajność jak i aspekty funkcjonalności. Z tego co pamiętam 06 było trochę wyżej, ale po wydaniu 2007 i 10 straciłem pojęcie..
Ostatnio zmieniony przez Metalmilitiant 18-01-2011, 18:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2011, 19:52
Metalmilitiant napisał/a:
A która część obecnie lepiej się sprawdza od TRS 2004 Waszym zdaniem?
W starym stylu na nowych kompach najwydatniejsze jest TC, w TS2010 trzeba niestety przemyśleć parę rzeczy na nowo i odpowiednio się do tego dopasować, wtedy wydajność będzie lepsza niż w TC. Jeśli więc chcesz grzebać sam coś od nowa (chodzi głównie o mapy) to polecam TS2010, a jeśli tylko korzystać z dostępnej twórczości to TC1&2.