Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 13-05-2012, 17:55
Linia ciemniej zieleni na drzwiach do kabiny jest za wysoko względem tego samego koloru na boku loka. Nie wiem czemu ale tex coś nie ostre mi się wydają, chyba że u mnie coś z monitorem nie tak. Na czole dodaj cienie w miejscach gdzie być powinny, a przede wszystkim zapodawaj screeny, bo są zbyt małe i chyba powinny być ułożone po 3 w rzędzie ;p
Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 1392 Skąd: Chałupki
Wysłany: 13-05-2012, 18:00
Okna na teksturze nie pokrywają się z modelem. Na czole nie usunąłeś poręczy + na oknach na czole cienie wycieraczek nie w tym miejscu gdzie powinny być. Najlepiej zamazaj te cienie. Z tego ci mi się zdaje to dachu też nie wymieniłeś jak i chyba czołownicy jak i pługa. I zdecydowanie za dużo sceenów nam pokazałeś. W zupełności 2-3 screeny by wystarczyły.
Usunąłem poręcze, zmieniłem tarcze buforu i zamknąłem drzwi (to nad sprzęgiem śrubowym to nie wyraźność spowodowana kartą graficzną laptopa). Jak teraz?
Ostatnio zmieniony przez zolwik 13-05-2012, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-05-2012, 20:05
Ale wciąż nie usunąłeś cieni na szybach :). Teraz zauważyłem że jeszcze nie usunąłeś poręczy pod oknami. I jeszcze popraw na czole tex, która wyłania się z za reflektora. Widzisz? Reflektora również nie zamazałeś :)
Wysłany: 13-05-2012, 20:33
To ty powinieneś wiedzieć czy dobrze czy źle ;) My cię tylko kierujemy. I na przyszłość nie pokazuj co 5 minut screena czy jest dobrze czy nie. Zrób to co opisaliśmy popatrz 20 razy na model, porównaj go z innymi czy w miarę jakość wykonania jest taka sama i wtedy pokaż. Aha i jeszcze jedno. Screeny pokazuj z TRSa :)
A coś mi się zdaje że trochę przedobrzyłeś z tym stęplem bo chyba zajechałeś nawet na ramę okna. Ale mogę się mylić bo jakość screena troche mała. A jak już chcesz pokazać z TOE to pod przyciskiem "File" są takie trzy ikonki Folder , odśwież i zapisz. -> Kliknij w Zapisz i wtedy ci się zapisze screen wyłącznie tego co ci się wyświetla w TOE.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-05-2012, 20:35
Te szyby w ogóle trochę nie dają rady, choć zauważyłem, że większość ludzi robiących repy na tym modelu powtarza tego knota.
Szyby czołowe w EU07 są pochylone tak, że zawsze odbijają niebo - zawsze. Ale nie powinno być tak że świecą na biało w modelu albo że zostawiony jest tam rysunek tego co się odbija...
W lewej szybie odbija się słońce, ale w prawej i środkowej jest 'ciemna plama wnętrza' w tle a na 1 planie zasłonki - na tyle blisko szyby, że nie znikają w ciemnej plamie.
I tak to powinno wyglądać w normalnym oświetleniu.
Dzięki za uwagi :). Chwilowo nie mam dostępu do TS więc muszę sobie radzić w TOE. A na ramę okna nie najechałem tylko zdjęcie ma kiepską jakość bo z printscreen-a.
Wybaczcie, że post pod postem. A więc epoś wygląda tak:
w dzień
i w noc
Co zrobiłem:
Ściemniłem czoło, usunąłem cienie na szybach, wyrównałem linie ciemno zielonego pasa na bokach.
Myślę, że jest gotowa
Ostatnio zmieniony przez TGVkamil 14-05-2012, 16:08, w całości zmieniany 3 razy
Porównaj sobie róznicę w wyglądzie między szybami czołowymi tej EP07 a szybami czołowymi SU45 obok. Albo nawet porównaj sobie wygląd szyb bocznych tej EP07 (poprawny) i czołowych. To nadal totalnie nie daje rady.
Wiec tak
-brak cienia pod gniazdami sterowania wielokrotnego
-czołownica jest inna, drabinka, bufory i zgarniacz
-wnęka okna powinna być zielona a nie szara
-trochę bym ściemnił tego loka i dodał kontrastu
-i ostatnie to dach zrób nowy
a oto scr
I to chyba wszystko jak na chwile obecną
_________________ "Małymi kroczkami do wielkich rzeczy tylko uparty trening tworzy mistrza"