Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-06-2010, 22:57 MEGA Konkurs Serwisu PTram
Witajcie!
Jak niektórym wiadomo planuje stworzyć nową ładną szatę graficzną dla naszego forum i w przyszłości strony. Niestety mój problem polega na tym, że posiadam obecnie jedynie screeny z Corse (i to też niezbyt wiele) a większość starych już została gdzieś przemielona, a ja nie lubie powtarzać grafik w swoich projektach, więc postanowiłem ogłosić konkurs na screeny pod nową szatę graficzną.
Reguły zabawy:
1. Każdy użytkownik tego forum może stanąć do konkursu,
2. Każdy biorący udział w konkursie powinien przygotować 5-15 screenów (nie muszą być w jednym poście),
3. Screeny powinny być w formacie .JPG lub .JPEG
4. Wyjątkiem punktu 3. są użytkownicy korzystający z programu MS Paint do zapisu screenów. W takim wypadku zaleca się użycie formatu PNG bądź BMP, gdyż MS Paint strasznie kompresuje format JPG.
(ze względu na ograniczenie wielkości obrazka poprzez regulamin forum PTT oryginalne screeny w formatach BMP bądź PNG w paczce RAR z linkiem do jakiegoś serwera w poście ze screenami w JPG).
5. Minimalna rozdzielczość screena: 1024x768
6. Gdy jeden zestaw screenów nie starczy na grafike, dopuszczam również użycie zestawów z II i III miejsca.
7. Screeny zrobione w skali szarości bądź też innych takich wymysłów (sepia, solaryzacja itp) będę z miejsca odrzucał, mogą być delikatnie obrobione ale bez przeginania. :)
8. Screeny publikujemy w tym temacie. :)
Tematyka screenów:
- wszystko co z miastem związane. Screeny tramwajowe i tramwajowo-kolejowe, miejskie lub podmiejskie. Polska i zagranica. Wszystkie chwyty dozwolone.
Czas składania screenów:
od 1.07.2010. do 31.07.2010. Zatem równo miesiąc na przygotowanie screenów.
Nagrody:
I. miejsce ->
a) Zestaw dodatków tramwajowych dedykowanych pod projekt MCD (miasto Corse),
b) Prototypowy zestaw polskich znaków drogowych,
c) Wersje BETA EN57-20XX, EN57-19XX oraz klasycznego EN57 (oraz WSZYSTKICH kolejnych moich produkcji w temacie pojazdów do TRSa),
d) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
e) NIGDY nie publikowany tramwaj NGd99,
f) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
II. miejsce
c) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
d) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
III. miejsce
a) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
b) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
Nagrody pocieszenia dla wszystkich aktywnych w konkursie:
Zestaw dodatków scenery (max 10) dedykowanych pod swoje mapy (wymagany materiał poglądowy).
Zatem do dzieła ludzie, bo wydaje mi się, że zwłaszcza pierwsze miejsce jest tego warte!
Powodzenia!
Wysłany: 23-07-2010, 00:23
jarek konecki napisał/a:
pytanie pana yarka oczywiście jak zwykle głupie - czy to jest konkurs screeenów(straszne słowo), czy konkurs map i screeeenów(straszne) z tych map?
Jasno i klarownie jest to napisane w pierwszym poście tego tematu, więc nie mam pojęcia z czym masz problem.
Panowie, ciesze sie, że jest wzięcie. Zostało jeszcze kilkanaście dni do końca. Dodam tylko, że screeny można zgłaszać równo do północy dnia 31.07. ;) Wyniki zostaną zapewne przedstawione max dwa dni po zakończeniu konkursu. Swoją drogą jestem pozytywnie zaskoczony tym, że właśnie na PTT jest największe wzięcie tym konkursem i oczywiście daje to dowód na to, że na takie konkursy istnieje na naszej scenie zapotrzebowanie. Z mojej strony mogę obiecać, że nie jest to ostatni tego typu konkurs.
Proponuję Wam jednak zgłaszać troszkę więcej screenów niz te minimalne 5. Może to mi nie wystarczyć na grafike. :>
A no i jeszcze mała zmiana w nagrodach. Miejsca II i III otrzymają również bete SPOTa oraz zwykłego srocza jak tylko go wsadze do TRSa.
Wysłany: 01-08-2010, 16:45
Punkty podliczone. Przedstawiam zatem oficjalne wyniki MEGA Konkursu Serwisu PTram:
Pierwsze miejsce ze średnią punktów 106,41 zdobywa Sebastyano.
Nagrody:
c) Wersje BETA EN57-20XX, EN57-19XX oraz klasycznego EN57 (oraz WSZYSTKICH kolejnych moich produkcji w temacie pojazdów do TRSa),
d) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
e) NIGDY nie publikowany tramwaj NGd99,
f) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
Drugie miejsce ze średnią punktów 103,72 zdobywa Siroccoxp.
Nagrody:
c) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
d) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
e) Beta EN57 SPOT oraz klasycznego EN57.
Trzecie miejsce ze średnią punktów 101,35 zdobywa Italiano.
Nagrody:
b) NIGDY nie publikowana mapa "KAMIENIEC Linia nr 5" (w stanie sprzed modernizacji),
c) Ranga "przyjaciel" na forum PTram.
d) Beta EN57 SPOT oraz klasycznego EN57.
Wyróżniłem również 3 zestawy screenów, które otrzymają oprócz nagrody pocieszenia również bete EN57 SPOT.
Wyróżnienie nr 1 ze średnią punktów 95,57 zdobywa LCNiko.
Wyróżnienie nr 2 ze średnią punktów 94,43 zdobywa kubael.
Wyróżnienie nr 3 ze średnią punktów 93,16 zdobywa Lxd2-352.
trainz_classic - dyskwalifikacja za użycie cudzych screenów
Dziękuje bardzo za wszystkie prace jeszcze raz. Ten konkurs był dobrym pomysłem i nie zamierzam na jednym poprzestać. Po nagrody zapraszam na PW. :)
Gratuluje zwycięzcy i wszystkim innym wyróżnionym. :)
Pozdrawiam!