FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z zastępowaniem dodatków na DLS
Autor Wiadomość
RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 12-02-2010, 15:46   Problem z zastępowaniem dodatków na DLS

Witam kolegów.
Dziś z DLS odbiło mi maila o takowej treści:

Kod:
The addition of your content file wskazniki.cdp has failed due to the following reasons:

An Error Occured with Wskaznik W1
 - The Obsolete KUID <kuid2:263713:1:1> is not part of this Contents obsolete history.
 - The Obsolete KUID <kuid:263713:1> is not part of this Contents obsolete history.

An Error Occured with Wskaznik W1 L
 - The Obsolete KUID <kuid:263713:103> is not part of this Contents obsolete history.

Próbowałem wysłać z wypełnionym obsolete-table i z pustym, daje ten sam komunikat.
Dla informacji:
wskaznik W1 ma kuid2:263713:1:2
wskaznik W1 L kuid2:263713:103:1
Ma ktoś pomysł, co z tym począć?

Jakoś mi się nie chce wierzyć, że DLS "wie lepiej" co ja chcę zastąpić czym :-)

drstrach
znawca

Wysłany: 12-02-2010, 16:01   

U mnie walidator uporczywie nie znajduje punktów, które na bank tam są, a torów w ogóle nie przyjmuje bez żadnego komunikatu wywalając je z poczekalni, więc widać trzeba jeszcze poczekać.
Żeby było zabawniej 16 kończy się już 2 miesiąc od kiedy im się serwer wysypał, będą mieli chłopaki w Auranie co świętować :)
Ostatnio zmieniony przez drstrach 12-02-2010, 16:02, w całości zmieniany 1 raz  

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 12-02-2010, 18:12   

drstrach napisał/a:
U mnie walidator uporczywie nie znajduje punktów, które na bank tam są, a torów w ogóle nie przyjmuje bez żadnego komunikatu wywalając je z poczekalni, więc widać trzeba jeszcze poczekać.

Tja... tylko, że razem z tym cytowanym mailem przyszedł drugi, że pack hal modułowych się zaakceptował i czeka na zatwierdzenie w preview.
Mam przeczucie, że coś nie tak robię (albo DLS-owi się chrzani) w sekcji obsolete-table. Tylko co?...

drstrach napisał/a:

Żeby było zabawniej 16 kończy się już 2 miesiąc od kiedy im się serwer wysypał, będą mieli chłopaki w Auranie co świętować :)

Wyślę im flaszkę polskiej żytniej, może szybciej zrobią porządek :-)

drstrach
znawca

Wysłany: 12-02-2010, 19:31   

RBach napisał/a:
Wyślę im flaszkę polskiej żytniej, może szybciej zrobią porządek :-)

O nie! Nie rób tego, bo wtedy skończą na 16 marca ale 2012 :D
RBach napisał/a:
Tja... tylko, że razem z tym cytowanym mailem przyszedł drugi, że pack hal modułowych się zaakceptował i czeka na zatwierdzenie w preview.
Mam przeczucie, że coś nie tak robię (albo DLS-owi się chrzani) w sekcji obsolete-table. Tylko co?...

Nie jesteś jedyny, poczytaj na Auranie wątek "Trainz Upload Facility – Report Issues Here", chłopaki po prostu unowocześnili skrypt pod TS2009/2010, a jak wiadomo "Nowe to się psuje" ;)

Odpowiedz do tematu