Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 136 Skąd: Lublin
Wysłany: 27-01-2010, 19:45 dwie mapy na różnej wysokości
Witam,
Mam taik problem, mam dwie mapy jedna zrobiona bez użycia HOGa , druga przy pomocy HOGa i ta przy pomocy HOGa jest wyżej od tej drugiej jest jakiś na to sposób by były na równej wysokości??
http://img191.imageshack.us/i/screen011i.jpg/
Jest w TRS 2004 możliwość zmiany wysokości (i współrzędnych geograficznych) określonego punktu na mapie - zmienia to wskazania w opcjach wysokości. Jak działa przy łączeniu map - nie wiem, nie bawiłem się w to. Polecam sprawdzić, nazywa się to chyba "położenie geograficzne" i jest w jednej zakładek geodety.
Ostatnio zmieniony przez lukazs 27-01-2010, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Ja się w to bawiłem, też chciałem połączyć 2 mapy (w tym jedną z HOGa). Nie udało mi się połączyć sposobem lukazsa, bo różnica w poziomie gruntu obu map wynosiła ponad 100m. Geodeta przyjmuje tylko wysokości od 0 do 100m. Mieszanie w configu mapy też nic nie dało, ale jeśli różnica wynosi nie więcej niż 100m, to nie będzie problemów z dopasowaniem wysokości.
Pozdrawiam
Jest w TRS 2004 możliwość zmiany wysokości (i współrzędnych geograficznych) określonego punktu na mapie - zmienia to wskazania w opcjach wysokości. Jak działa przy łączeniu map - nie wiem, nie bawiłem się w to. Polecam sprawdzić, nazywa się to chyba "położenie geograficzne" i jest w jednej zakładek geodety.
Z tą funkcją "położenia geograficznego" to tak nie jest jak piszesz (chyba że ta zakładka ma jakąś taką opcję której nie odkryłem).
Jeżeli wstawisz to możesz już tego nie usunąć, a na pewno nie zmienisz wysokości mapy.
Możesz zajrzeć tutaj: http://www.trainz.pl/_for...%B3aw&start=150
jeżeli potrzeba Ci jakiejś informacji na temat funkcji położenia geograficznego, tam niżej Jamal odpowiada kiedy można jej użyć.