FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zachowanie a regulamin.
Autor Wiadomość
kilanziom
znawca
Maniak

Wysłany: 05-02-2010, 20:19   Zachowanie a regulamin.

Będę mówił wprost, bo zawsze mówie wprost a nie za plecami.

Nie podoba mi się to jęczenie i zasłanianie się regulaminem kiedy jakiegoś frajera pocisnę od ostatnich. W moim przekonaniu większość userów forum PTT (w tym ja) to tak zwani 'normalni ludzie'. Nie mają problemu ze zrozumieniem pojęcia 'poszanowanie odmiennej opinii' ani 'właściwe zachowanie względem innych ludzi'. Nie potrzebne im są jakieś śmieszne spisane kodeksy, prawa, zakazy i nakazy - bo po prostu wiedzą jak sie mają zachować. Kodeksy, regulaminy i inne pierdoły są tworzone tylko i wyłącznie dla debili, bo tylko debili trzeba cały trzymać za ryja, żeby nie przeszkadzali innym userom forum. To oczywiste.

Więc pytanie do tych, którzy teraz umywają rączki i zasłaniają się regulaminem burząc się na moje wczorajsze wymieszanie z gównem tej łajzy z Iławy: gdzie jest Wasza godność?

Od paru tygodni ten śmieć się tu szaroęgsił prowokując awantury, nie wnosząc TOTALNIE NIC w którkąlwiek z idei dedykowanych temu forum. Nikt nie reagował, każdy umywał ręce - a wiem że problem był zgłaszany parokrotnie. Wszyscy zasłaniają się zasadami, a ile zasad przy zgodzie wszystkich ta menda łamała? Pisanie postów bez poszanowania do rozmówców, krzyczenie z wykrzyknikiem na ludzi których się nie zna, próbowanie wmuszania ludziom w tematach swoich opinii i wyciągania nieistniejących faktów historycznych? Co? Może se to wszystko uroiłem? Nikt nic nie zrobił.

I kiedy po pewnym czasie miarka się przebrała i facet dostał zwyczajnie po ryju za nieumiejętność poszanowania innych z przekonaniem że przez internet wszytko wolno - to nagle wtedy robi się smród że kilan to jest ten zły bo publicznie faceta zgnoił łamiąc regulamin. Pojawiają się jakieś głosy o 'sprawiedliwość' i tak dalej. Jaka sprawiedliwość? Że mam odwagę reagować i pokazywać że 'tak nie wolno'. - Bo TAK NIE WOLNO. Nie wolno poniżać i przymuszać ludzi do czegoś (ludzi których sie nie zna) via internet. - to jest sprawiedliwość i to jest godność.

Dlatego nie chce więcej słyszeć tego smęcenia o tym jaki to jestem niedobry kiedy po 3 tygodniach braku reakcji facet dostaje po pysku.

*Mało tego. Dziś wychodzi na jaw że pan który jest bohaterem tego zajścia to dobrze tu znany popłuczyn z GWT na zdublowanym koncie - facet którego wszyscy znacie, i wszyscy wiecie jakim śmieciem jest. W tym samym czasie ta mucha gnojowa z malborka (doskonale wiedząc że jego kolega na drugim froncie z dubel-konta robi aferę) oblatuje z wszystkich stron forum próbując polać żółcią i skłócać ludzi ze sobą i cwaniakuje o 'obrażaniu' coś na shoucie... czyli co sie okazuje? To było normalnie planowane, celowe działanie w celu zrobienia flame'u, i to ENTY RAZ!!

I dzień później ja ze strony kolegów szanownych słysżę pojęcie 'sprawiedliwość'...

Chyba powinniście się (każdy z Was do któryc mówie) zastanowić nad sobą i to poważnie. Po raz kolejny wpuszcza się na forum robaki, które przeszkadzają, i wznosi się ręce do nieba po regulamin, kiedy ktoś te robaki potraktował bajgonem.

Tyle ode mnie.

SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 06-02-2010, 10:25   

Powiem ci całkiem szczerze :) Jest tak i tak będzie. Z kilku powodów. Jedni siedzą i grają, nawet nie wiemy że wchodzą na forum PTT bo nie mają konta na forum. Ich działalność ogranicza się do pobieralni. I powiem ci że mam do tych ludzi szacunek- nic na nikim nie wymuszają, cieszą się z każdej nowości która jest, po prostu mają frajdę i nie psują przy tym nikomu nerwów. Wielu jest też takich którzy uczestniczą w życiu forum, zażarcie dyskutują, ale też nie wymuszają nic na nikim, czasem lekką sugestią podsuną jakiś fajny pomysł, czy też zauważą błąd (od których to błędów nikt przecież wolny nie jest), i podpowiedzą jak go rozwiązać. Grupę twórców pominę bo wiadomo co robią i że wszystko jest dzięki Nim!
Natomiast niestety jak wszędzie w życiu (a wierzcie mi- jako kierowca autobusu miejskiego wiem to z autopsji najlepiej) jest też pewna grupa osób która wiecznie szuka dziury w całym mimo że sama daleka jest od ideału. Najczęściej jest to grupa osób z zaburzoną oceną własnego ego. Jak to cholernie dowartościowuje kiedy publicznie można komuś udowadniać własną rację (a inni w ciszy się przyglądają kiwając twierdząco głowami :P). Przyznam się że sam kiedyś na forum postępowałem w ten sposób, zazwyczaj przy jakichś awanturkach, ale jednak. Człowiek jednak chyba wydoroślał, bo mnie w ogóle flejmy forumowe nie bawią, i staram się nie uczestniczyć w nich.
A że ty się Piotr denerwujesz i odpowiadasz na zaczepki osób które tylko czekają by cię wciągnąć do dyskusji- stąd się to kręci. Nie będziesz reagował, to te osoby nie będą ciebie zaczepiać. Te dyskusje nie mają na celu dojścia do prawdy... Mają na celu:
-obniżenie wartości przeciwnika jako osoby
-podwyższenie dzięki temu swej własnej wartości
-bycie zauważonym
-wyrabianie sobie miru wśród osób nieświadomych i z krótkim stażem na forum (co to nie ja)

Sam kiedyś zdiagnozowałeś że Kacper wciągał Pawła w awanturkę chcąc odegrać się za nieczyste zagranie tego drugiego przy budowie strony. Jeden i drugi chciał wykiwać oponenta i dlatego tak długo te awantury trwały. Gdyby Paweł i Łukasz nie odpowiadali wtedy na zaczepki kolegów z TM byłoby wiele wiele kłótni mniej. Sam niestety teraz też nie potrafisz powstrzymać się od odpowiadania na zaczepki choćby tym postem. Olej ciepłym moczem. Zapewne parę głupich tekstów w twoich tematach padnie jeszcze parę razy, ale nie odpowiadając zostawisz ich na lodzie i z własnymi niezauważonymi pretensjami osoby te będą wyglądały nawet w swoich własnych oczach śmiesznie.
Chłopaki są w takim wieku że chcieliby coś znaczyć, ale jeszcze szukają sposobu (niektórzy jak Kacper przez ciężką pracę przy dodatkach i serwisie osiągnęli bardzo wiele, Paweł i Łukasz także starają się tworzyć coś ciekawego a to w mapach a to w dodatkach). Wielu z nas zapewne też nie raz próbowało kiedyś tam podwyższać swoje ego w podobne sposoby. Szkoda bo prywatnie to fajni ludzie u których czasem (wobec tłumu kibicujących na forum) ujawnia się mania wielkości. Z tego się wyrasta. A wychować ich poprzez forum IMHO nie wychowasz. Sami w pewnym momencie dojdą do tego co w życiu przynosi człowiekowi wartość jako osobie.
Ostatnio zmieniony przez SP45-166 06-02-2010, 10:29, w całości zmieniany 1 raz  

drstrach
znawca

Wysłany: 06-02-2010, 15:54   

Cóż Kilanziom w zasadzie SP45-166 udzielił Ci dokładnie takiej samej odpowiedzi jaką ja chciałem udzielić. Mnie też niektórzy userzy niemożebnie wku... ale nie reaguję na ich debilne odzywki bo uważam, że nie ma się co denerwować. Debile z małym ego będą się trafiać w całym Twoim życiu i jeśli nie chcesz zejść przedwcześnie musisz wrzucić na luz i ich olać. Takie reagowanie na każde zaczepki w ostatecznej formie może się skończyć tak jak z Krolakiem, po którym wszyscy jechali jak po łysej kobyle (wiem, słusznie), ale przez którego koleżanka i koledzy w czerwonym mają więcej roboty.

Odpowiedz do tematu