Wysłany: 21-05-2008, 16:24 Czy da się zrobić przechył na łuku i zmiana skali w geodecie
Siem mam pare pytań. Pierwsze pytanko czy da się zrobić przechył na zakręci ?? 2 Czy jest jakas opcja zmniejszenia skali w geodecie, np: do malowania gruntu chodzi mi o to kółko czy da sie zrobić mniejsze?? Z góry dziekuję za pomoc:)
Ostatnio zmieniony przez Maki 22-05-2008, 08:48, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 21-05-2008, 16:34
Lokomotywy Chestera się pochylają, możesz to regulować w cofingu.
Kółko do malowania? Chodzi Ci o obszar jaki ma być zamalowany? Tak da się, na panelu z boku masz takie podziałki ( kółka ), pokręć w lewo czy w prawo to zobaczysz.
Wysłany: 21-05-2008, 18:19
Dzięki za pomoc ale nie dokonca mi pomogles:) . O pychylenie toru chodzilo mi o to ze: na przykład mamy zakręt w prawo to czy da się da podniesc lewa strone?? A o malowaniu to wiem ze sa pokrętełka ale czy da się jescze mniejsze?? Bo jak maluje np podsypke to jak dam na najmniejszy to mam na dwa tory a nie na jeden?? I sie pytam czy da sie jescze albo nawet lepiej by było jak by był kwadrat zamiast kółka ale w niektórych przypadkach:P:)
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-05-2008, 18:41
1. Coś takiego nie jest możliwe jeśli chodzi o malowanie i zaznaczanie obszaru.
2. Co do profilowania zakrętów, można robić coś takiego poprzez podniesienie terenu po lewej stronie, ale o kwadrat dalej niż pochylany, następnie wyrównujesz teren jeszcze o jeden kwadrat dalej.
|wyrównanie|podniesienie|segment pochylany|
Zresztą takie coś nie ma sensu ze względu na brak możliwości regulowania przechyłu torów w TRS.
Pozdrawiam.