Wysłany: 01-10-2009, 09:51 Granica państwa - słupy, bramki etc.
Witam wszystkich, jestem nowym członkiem Forum, pochodzę z Lublina i pracuję w tutejszym PKP PLK.
Pracuję nad mapką "Pogranicze" umiejscowioną na fikcyjnym pograniczu PRL-DDR-CSRS w klimatach lat 70-tych. Ważnymi elementami mapy będą przejścia graniczne (jednym z moich hobby są zagadnienia kolejowego ruchu transgranicznego) - i w związku z tym poszukuję dodatków obrazujących:
- słupy graniczne
- bramki nad torami (kładki?) - jak choćby na tej fotce http://www.blockstelle.de/d13/0075010Grambow.jpg
- tablice w rodzaju "Landesgrenze", "Granica państwa", "Statni hranice".
Dziekuję z góry za każdą ewentualną pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 01-10-2009, 09:52, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-10-2009, 10:38
Od około 3 lat powstaje cykl map 'Sudety' i "Projekt Sudety", pierwsza polska seria map transgranicznych, a w związku z tym chmara autorskich dodatków do tych map. - Mowa o mapach realnych traktujących o dolnośląskiej sieci linii kolejowych w pobliżu Marciszowa - D29-274, D29-298, D29-308, D29-330, D29-340, Trat 043, Trat 038, Trat 032. Powstały m.in. tablice graniczne dla Polski i Czechosłowacji, dostępne na auranie (a być może i na www.trainz.pl , nie pamiętam):
Do tego bardzo dużo dodatków z rejonu - obie strony granicy, dworce kolejowe, nastawnie, mosty, domy, kamienice, skrajniki, żurawie, wiaty, wieże ciśnień, obiekty indywidualne, około 200-300 szt. - http://www.auran.com/TRS2004/DLS.php
Jesli chodzi o obiekty typu specyficzne dla regionów domki, samochody itp to problemów nie mam. Np. WOP-istów "zaemulują" mi sołdaci neoklai'a, strażnice różne też poznajdywałem, tak samo płotki etc.
Dzięki za namiar, będę wiedział gdzie szukać, bo przekopałem multum stron i nic nie znalazłem.
Być może jak czas pozwoli - niebawem zamieszcze jakieś screeny z mojej niewielkiej mapki... :)
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 01-10-2009, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chcesz coś takiego (kładka wop-istów) słupy polskie i niemieckie oraz tablica "Granica Państwa Przekraczanie zabronione" to mogę ci przesłać link (dodatki mojego autorstwa na razie nigdzie nie publikowane bo wydaje mi się że są kiczowate)
_________________ 98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...