Witam wszystkich. Zainstalowałem ostatnio kilka polskich lokomotyw w TC3 (version 2.8).
Moje pytanie dotyczy fizyki lokomotyw. A konkretnie niedziałającego trybu DCC w lokomotywach SU/SP45, Sm42 , ST44 . Problem polega na tym że lokomotywa nie rusza w trybie DCC lub rusza bardzo powoli . W trybie kabinowym wszystko jest OK. Domyślam sie że trzeba coś zmienić w konfigu silnika (enginespec). Czy ktoś wie jak skonfigurować te lokomotywy pod TC3 ?
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 31-07-2009, 11:52
Nikt nie wie, bo nie znam nikogo z forum kto by posiadal TC3 w wersji polskiej bo takowej nie ma. A posiadacze legalnej wersji angielskiej nie raczyli sie do tej pory ujawnic.
Nikt nie wie, bo nie znam nikogo z forum kto by posiadal TC3 w wersji polskiej bo takowej nie ma. A posiadacze legalnej wersji angielskiej nie raczyli sie do tej pory ujawnic.
Jakoś poradziłem sobie sam . Zwiększyłem parametry max-accel i max-decel w konfigu silników lokomotyw. Ale zrobiłem to " na oko " niestety. To tyle dzięki