Robię mapę fikcyjną,stacja początkowa będzie w Tychach jednak jeszcze nie mam koncepcji dokąd będzie prowadzić.Przedstawiam screeny stacji Tychy z układem torowym tworzonym na podstawie planów stacyjnych.
chcesz opinie??? do dupy.. takie cos sie robi 5 min... screny pokazujemy z gotowych segmentow juz ukonczonych.. a tutaj NIC nie widac... zrobisz cala stacje to cos pokaz
Ta wstępie zapoznaj się z zasadami tworzenia map. Takie cos było dobre z 4-3 lata temu. Poogladaj tematy z mapami Jamala, Kilana, Kgrida, Zygo, Pysiego itp. To są wyznaczniki dzisiejszych standardów budowania map.
Pokazujemy ukończone segmenty i miniaturki a nie linki. Patrz, oglądaj, pytaj.
Plan to jednego, twoje wykonanie to drugie, niestety prócz dwóch peronów i czterech torów nie ma nic więcej wspólnego. Musisz popracować przede wszystkim nad otoczeniem i układaniem torów/rozjazdami.
Mówiąc o rozjazdach mam na mysli np. ten rozjazd po prawej stronie.
http://www.fotosik.pl/pok...5baac053a7.html
Pewnie miał to być tzw "anglik", tyle, że on wygląda tak
http://arturamaj.republika.pl/kolej/gal-sta.html
Pavlik nawet jak mapka fikcyjna z realnymi elementami ma byc - zacznij od terenu. Niewjem czy juz to zrobiles HOGiem (ten program w prawdzie jest do kitu, ale to inny temat), wydaje mi sie ze nie, bo duza tam plaszczyzna - jak chcesz moge ci zrobic mape z dokladnymi wysokosciami.
Pavlik nawet jak mapka fikcyjna z realnymi elementami ma byc - zacznij od terenu. Niewjem czy juz to zrobiles HOGiem (ten program w prawdzie jest do kitu, ale to inny temat), wydaje mi sie ze nie, bo duza tam plaszczyzna - jak chcesz moge ci zrobic mape z dokladnymi wysokosciami.
Bawiłem się HOG-iem i wychodzą bzdury, nie mam go jeszcze tak opanowanego. Jeśli nie sprawi ci to problemu to mogłbyś zrobić tę mapkę byłbym wdzięczny. Z góry dzięki i Pozdrawiam
Nie no fajnie to brzmi! Weź zrób mi mapke bo ja mam problemy! No to albo chłopaku sie męczysz i rozwiązujesz owe problemy albo jak Ci sie nie chce ich rozwiązywać to daj se spokój i rób co innego!
Pavlik nie przejmuj sie... nikt sie ekspertem nie urodzil. Tutaj masz wymodelowana mapke terenu Tych. Mozez robic tez realna mape, bo masz tam szyny które ci pokazuja gzdie linie kolejowe sa. Te tory tylko na wzór, gdzie masz klasc tory aby sie zgadzaly z terenem.
Jak zaladujesz mape ignoruj brakujace assety. To sa tekstury które spoko mozez wygasic.