FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: zolwik
18-12-2009, 15:59
Instalowanie dodatków do Trainz 2004
Autor Wiadomość
kierowiec
świeżak


Wiek: 29
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-07-2012, 09:59   

nadal nie wiem jak się za to zabrać, mam plik .cdp ale nie wiem jak się dobrać do niego ani czym. (jestem kompletnie zielony w te klocki). Enty raz czytam poradnik i nic nie świeci
Ostatnio zmieniony przez kierowiec 23-07-2012, 09:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5096
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-07-2012, 10:07   

a instrukcja dołączona do pudełka z grą?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
UAZ 
znawca
Automatyk



Pomógł: 54 razy
Wiek: 23
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1617
Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 23-07-2012, 11:34   

Z tego co pamiętam, to wystarczy na niego kliknąć, a włączy się okienko ContentDispatchera. Potem wystarczy zatwierdzić (na dole okienka będzie przycisk) i dodatek powinien znaleźć się w grze, oczywiście jeśli jest to dodatek przeznaczony do TRS2004.
_________________
Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
 
 
 
kierowiec
świeżak


Wiek: 29
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-07-2012, 16:07   

nie wiem czy to może mieć zwiazek, ale znalazłem jakiś dodatek polska lokomotywa pkp intercity bodaj na trainz 06 a posiadam obecnie trainz 12,
Ostatnio zmieniony przez kierowiec 23-07-2012, 16:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-07-2012, 16:22   

kierowiec napisał/a:
nie wiem czy to może mieć zwiazek, ale znalazłem jakiś dodatek polska lokomotywa pkp intercity bodaj na trainz 06 a posiadam obecnie trainz 12,

W takim wypadku jaki Twój problem ma związek z tematem wątku, wiesz przynajmniej jak on brzmi?
 
 
 
kierowiec
świeżak


Wiek: 29
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-07-2012, 23:28   

mój błąd, coś miałem z grą nie tak...w każdym razie jest git, tylko po zainstalowaniu nie pojawia się lokomotywa, którą zainstalowałem choć jest na liście na "Dworcu" :-? Wiem, że widziałem gdzieś podobny temat tylko nie mogę go znaleźć.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5096
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-07-2012, 08:29   

to szukaj dalej a na pewno znajdziesz :)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
kierowiec
świeżak


Wiek: 29
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-07-2012, 20:27   

nie znalazłem, ale widocznie chodzi o te nieszczęsne zależności :-?

Cytat:
Do poprawnego działania wymaga:
kuid:202789:57004 - EU07_pantograph v3 z www.stacjazary.pl
kuid:202789:101,100 - corony z www.stacjazary.pl
kuid:220084:51007 - eu07_enginespec z www.stacjazary.pl
kuid:202789:55001 - EP07 interior z www.stacjazary.pl
kuid:353138:1093 - EU/EP0X_01_bog_sound z www.trainz.org/ptt < tego nie ma na tutaj
kuid:460979:1003 - EU/EP07-xxx hornsound z www.trainz.org/ptt
kuid:367236:53020 - EU07/EP07 Enginesound z www.trainzmaps.cal.pl/site/download/index.php < tego też nie
kuid:517107:11002 - bogey_ep07-351_01 z www.trainz.org/ptt


chodzi konkretnie o EU07-511

nie wiem już za bardzo co mam robić bo cokolwiek bym nie zainstalował związanego z w/w to albo jakieś błędy, ostrzeżenia...nie wiem może ja coś źle robię?

wersja (nie wiem czy dobrze odczytuję) 52143


btw.. nie wiem dlaczego, ale jakimś sposobem jakoś mam inaczej. Mam content manager, a na zrzutkach widać content dispatcher....niech mi to ktoś wyjaśni
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-07-2012, 20:49   

kierowiec napisał/a:
btw.. nie wiem dlaczego, ale jakimś sposobem jakoś mam inaczej. Mam content manager, a na zrzutkach widać content dispatcher....niech mi to ktoś wyjaśni

Wyjaśniam, choć już raz wyjaśniałem, a powtarzać się nie lubię.
1) Masz TS12, to po jaką cholerę piszesz w wątku o TRS2004.
2) Radzę zapoznać się z instrukcją do gry zanim cokolwiek znów napiszesz.
3) Przed umieszczeniem czegokolwiek na forum radzę przeczytać co napisałeś (przycisk "Podgląd"), bo sądząc po tym co ostatnio napisałeś, to albo nie masz 20 lat, albo pisałeś pod wpływem środków wpływających na świadomość.
4) Dla zachęty dostaniesz warna za pisanie nie na temat, następny warn spowoduje, że będziesz miał 2 tygodnie na dokładne zapoznanie się z instrukcją i z zawartością forum (szczególnie polecam regulamin).

Edyta: Widzisz wnerwiłeś Zolwia, ale nie ma tego złego, teraz możesz sobie spokojnie poczytać instrukcję i forum :-)
Ostatnio zmieniony przez drstrach 24-07-2012, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 98 razy
Wiek: 32
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2248
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 11-01-2014, 14:57   

Słuchaj, po co reanimujesz tematy sprzed lat? Poczytaj sobie forum, poszukaj najpierw odpowiedzi na swoje pytania, zapoznaj się z regulaminem forum. Jak znowu będę musiał interweniować, to wcisnę czerwony guzik. A dwukrotne jego wciśnięcie spowoduje Twój wylot z forum, więc przemyśl to co robisz.
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group