ściągnąlem wszystko do en57. w zawartości wszystko jest w porządku, bez błędów. jednak w czasie gry one nie mają pantografów, choć były zainstalowane. w kabinie włączam pantograf, podnosi się napięcie, dalej robie według instrukcji ale nie moge ruszyć. ściągałem ponownie wszystkie dodatki do tego ale i tak nie było tego pantografu, a ja nie mogłem ruszyć. czy trzeba ściągać coś jeszcze???
no to napewno czegoś nie masz... innej możliwości nie ma
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Pomógł: 31 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 21-01-2009, 20:52
Wystarczy w configu pantografow poprawic dwa wpisy i normalnie beda dzialac. W CMP edytujemy za pomoca explorera (otwiera nam sie katalog) i w pliku configuracyjnym - config.txt poprawiamy taka sekcje:
mesh-table {
default {
"pantograf.pm"
"anim.kin"
auto-create 1
}
}
na taka:
mesh-table {
default {
mesh "pantograf.pm"
anim "anim.kin"
auto-create 1
}
}
Natomiast zeby w kabinie odpalic kibla nalezy zamienic silniki miedzy czlonami, w configu czlonu s dac silnik czlonu a/b i w czlonach a/b dac silnik czlonu s i pojedzie.
Z tym poprawieniem w Trainz 2006 Wydanie Kolekcjonerskie dodam też że brak tam w configu patyka całkowicie takiego wpisu jaki tu został przedstawiony do poprawy jest tylko
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 13 Skąd: olsztyn
Wysłany: 29-05-2009, 12:10
A czy to czasem nie dzieje się po tym, jak instalujemy inne polskie dodatki? jak mam świeżo postawiony 2006 wszystko działa, natomiast jeśli tylko zainstaluje któreś polskie dodatki patyki znikają.