Wysłany: 05-08-2009, 14:20 Czy pomoże mi klawiatura w kiblu
Czy da się sterować kiblem za pomocą klawiatury w trybie kabinowym ?
Tyle tych wichajstrów że w głowie mi się popierdala .
Chyba jest coś w pliku trs ale tam to chyba za bardzo skomplikowane w dodatku nie rozumiem angielskiego . Miałem w budzie Rusija Jazyk
Nie rozumiem cię facet. Jeżdże kiblami, bykami, siódemkami, gagarami i stonkami tylko na manualu i tylko za pomocą myszki (tylko Czuwak i SHP klepie w spację) i nie mam żadnych problemów. Nie wiem po co sobie życie utrudniać. Myślę że jeżdżenie na klawiaturze będzie niestety jeszcze trudniejsze bo ciężko będzie spamiętać klawiszologię.
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
*Fototekstury SP Bombardiera
*Fototextury barier dzwiękochłonnych
*Fototextury UOZ-1 + dzwięki
Nie rozumiem cię facet. Jeżdże kiblami, bykami, siódemkami, gagarami i stonkami tylko na manualu i tylko za pomocą myszki (tylko Czuwak i SHP klepie w spację) i nie mam żadnych problemów. Nie wiem po co sobie życie utrudniać. Myślę że jeżdżenie na klawiaturze będzie niestety jeszcze trudniejsze bo ciężko będzie spamiętać klawiszologię.
Jak dla mnie jest wręcz przeciwnie. Łatwiej prowadzi się skład klawiszami. Myszki używam tylko do przełączania hebelków, ale obsługa kranów, nawrotnika, nastawnika i dźwigni bocznikowania (oraz syrena i czuwak) tylko na klawiaturze.
Klawiszologia jest banalnie prosta więc nie wiem jak można mieć problemy z jej zapamiętaniem.