Otóż temat może i banalny i 105001900 razy omawiany lecz nie znalazłem odpowiedzi która by mi pomogła.Mój Download Helper zwariował.
Otóż pobierałem dodatki za pomocą Helpera.Było wszystko pięknie za oknem padał śnieg Helper pobrał 2 dodatki,A tu nagle przestał pobierać pasek postępu był na 0 a gdy dałem na Overall to pojawił się taki oto komunikat: 06:06:18 PM - Starting Trainz Helper (v2.4 build 2365)
06:06:31 PM - The requested packages are already installed.
06:06:32 PM - Nothing to download
Próbowałem pobrać jeszcze około 30 dodatków i to samo,a potrzebuje go aby pobrać JVC trees pack do genialnej i pięknej mapki Polskie Koleje Piaskowe produkcji Pana Jamala.:)
Żeby nie zakładać nowego tematu(bo poco) to napisze w tym.Otóż reinstalowałem trs-a wgrałem wszystkie dodatki i próbuje pobrać z DLS-A paczkę helperem,gdy już śię połączy z Auranem to pisze Downloading...... Pasek stanu nie rusza się gdy dam na overall pisze: Download....
Downlad..... failed
retrining(czy jakoś tak)download....
Downlad..... failed
iddle
To samo mam gdy chce pobrać za pomocą pobierz brakujące składniki gdy się wlańcza mapę(mam firstclass ticket)
Robiłem już...ach te Auranowskie bublE.Cóż jeśli nikt nie ma rady to będe musiał sciągać ponad 420 dodatków za pomocą FTP .Jednak spróbuje jeszcze raz zrobić reinstalke.
Ostatnio zmieniony przez polak 08-01-2009, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Jest jescze jedno wyjście. Jak np. z DLS ściągasz mapę, to ściągasz tylko plik tej mapy, a następnie w trainz wchodzisz w nią i się pojawia okienko po angielsku o brakujących składnikach. Klikasz DOWNLOAD MISSING ASSETS NOW (czy jaoś tak) i wszystko co potrzebne pobiera.
Niestety mam podobny problem. First Class Ticket sie zmarnował, bo ani Helper, ani download manager, ani pobieranie w programie nie działało.
Komunikaty takie same, jak u was.
Działało mi jedynie przez klienta konsolowego w Windows (lol), ale ściąganie sterty dodatków za pomocą konsoli to masakra i sobie po iluś set tam odpuściłem.
Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-01-2009, 15:34
A może zmień ustawienia proxy w download helperze na no proxy.
Znajdziesz to po kliknięciu na Edit login details.
Do niedawna miałem z Download Helperem identyczny problem.
To pomogło.