FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ATLS - Advanced Traffic Light System
Autor Wiadomość
Czesio
nowy


Wiek: 31
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Lublin
Wysłany: 02-07-2009, 10:37   

Jako że ciągle jestem amatorem w tworzeniu dodatków w 3D to nie wiem czy zrobię resztę. Osobiście mam zrobioną chyba całą sygnalizację oprócz tego STT więc wysłał bym ci po jednym pliku gmax-a na każdy sygnalizator(stojący, wiszący, itd.) plus rozporządzenie ministra infrastruktury o znakach i sygnałach drogowych co by zrobić realne corony. Sam się na coronach nie znam więc w tym aspekcie odpadam. Przy okazji dam ci ernie link do screenów jak ta moja sygnalizacja wygląda, ale uwaga bo mają duży rozmiar(dlatego linki, wybaczcie mi ;) jak coś najwyżej podmienię tak że Sony nie denerwuj się na zapas)

http://img232.imageshack.us/i/screen002b.jpg/
http://img524.imageshack.us/i/screen003u.jpg/
http://img412.imageshack....e=screen005.jpg
http://img183.imageshack.us/i/screen006.jpg/

Trochę to painotwe :/ ale zawsze to na mapie wygląda inaczej jak się ma coś własnego, polskiego a nie jakieś cudaczne czeskie repainty hiszpańskiej sygnalizacji... Zresztą na screenach z Thalysa mapy od razu widać że wygląda to "swojsko"

http://img91.imageshack.u...eenshot125p.jpg
http://img91.imageshack.u...eenshot126x.jpg
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 02-07-2009, 10:41   

Okiej, jak cos wysylaj tutaj: koncentrator@o2.pl pobawimy sie ;)
 
 
 
Czesio
nowy


Wiek: 31
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Lublin
Wysłany: 02-07-2009, 13:36   

No to wysłałem na tego maila ;)
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 12-07-2009, 11:48   

Krotki filmik przedstawiajacy pierwszy sygnalizator dostosowany do ATLS (siatka Czesio, przerobki tekstur i corony - moja robota):

http://www.youtube.com/watch?v=8WI86RWDHko

BTW sygnalizator zawracania ma ta corone miec odwrotnie, kwestia techniczna.
 
 
 
mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz



Pomógł: 56 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 12-07-2009, 13:17   

@Ernie Czy będzie wydana wersja podwieszana ( tak jak nad dużymi skrzyżowaniami) osobno sygnalizatory osobno słupy?
 
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1317
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-07-2009, 13:30   

Świetnie, świetnie, świetnie. :D

Zastanawiam się tylko nad tym, jak to wygląda w nocy? Te coronki są widoczne po zmroku? :D
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 12-07-2009, 14:52   

Troche wersji bedzie, w oparciu o to co daje ATLS. W nocy widac ladnie wszystko.
 
 
 
Czesio
nowy


Wiek: 31
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Lublin
Wysłany: 12-07-2009, 15:04   

To jest boskie, zawsze chciałem mieć taką polską sygnalizację :P Fajnie że moja siatka się do czegoś przydała podobnie jak zakiszone u mnie na kompie rozporządzenie ministra ;) Co do filmiku to ich wygląd mnie powalił jest lepszy niż oczekiwałem chwała ci Ernie i oczywiście piwko :P
 
 
Piotrek0357
świeżak


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 7
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-03-2010, 10:06   

Witam wszystkich.
pozwoliłem sobie odświeżyć stary temat żeby nie zakładać nowego.
Chciałbym się dowiedzieć czy sygnalizację drogową o której mowa w tym temacie można gdzieś pobrać? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę a standardowe ATLS-y jak wiadomo są dosyć "niepolskie" :/
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 11-03-2010, 11:55   

przeczytales caly temat?? znalazles linki? jak nie to ich nie podana i widocznie ich nie ma??
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Piotrek0357
świeżak


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 7
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-03-2010, 12:06   

Temat przeczytałem cały :) Linków nie znalazłem, jeśli bym je znalazł to bym o nie nie pytał, to chyba logiczne ;) Istnieje masa tematów o dodatkach bez podwieszonych linków :) i stąd właśnie moje pytanie... Chyba, że jesteś pewien, że ten dodatek jest nieosiągalny? :)
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-03-2010, 12:30   

Piotrek0357 napisał/a:
Chyba, że jesteś pewien, że ten dodatek jest nieosiągalny? :)

Jest nieosiągalny, bo twórcy nie zakończyli nad nim prac.
 
 
 
Piotrek0357
świeżak


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 7
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-03-2010, 12:32   

Aha, to już wiem wszystko :) dzięki za odpowiedzi.
 
 
siroccoxp
nowy


Wiek: 32
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 08-08-2010, 11:57   

Odkurzam temat ...
Witam... czy prowadzone są jeszcze prace nad tą sygnalizacją ?? na jakim etapie to wszystko jest teraz. ;-) Z góry dzięki za jakiekolwiek info . ;-)

PZDR siroccoxp
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 08-08-2010, 22:24   

Prace sa w ciemnej d.u.p.i.e. Brak czasu, checi i cholera wie czego jeszcze.
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 09-08-2010, 07:01   

Jeszcze ad rem - jak ktos ma ochote zrobic czesc modelarska ale porzadnie, a nie w paincie to ja moge mu udostepnic skrypt badz go zmodyfikowac.
 
 
 
siroccoxp
nowy


Wiek: 32
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-08-2010, 17:21   

Hym może Cześ byłby chętny w sumie można powiedzieć, że był bardzo tematem zainteresowany...

PZDR siroccoxp
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1317
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-08-2010, 01:18   

No przecież Czesiek odwalił siatki 3D.

Ernie, ja to bym z chęcią nad tym pomyślał. Ten system działa w TS2009?
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 10-08-2010, 07:01   

Tak, system dziala od 2004 do 2009. Siatki siatkami, ale tekstury nie ma przebacz, paintwork.
 
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1317
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-08-2010, 10:46   

Same siatki są zgodne z rozporządzeniem ministra infrastruktury o ruchu drogowym, no ale co do tekstur się zgadza, full paint + dodatkowo 3/4 tekstur wywala mi błędy w TS2009. Dobra Ernie, będziemy myśleć.

Hmm, rozumiem, ze istnieje możliwość podpięcia coron pod dany sygnał na sygnalizatorze, prawda?
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 10-08-2010, 11:09   

No od coron to trzeba w ogole zaczac, bo one sa podstawa.
 
 
 
Czesio
nowy


Wiek: 31
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Lublin
Wysłany: 22-08-2010, 21:02   

Ze sie wtrace. Jezeli ktos chce cos grzebac przy 3D badz grafice tej sygnalizacji to nie wide problemu. Ja teraz siedze za granica i nie za bardzo jak mam to ogarnac. Tak wiec jezeli np. Thalys chce wykorzystac moj mesh to ma w tym wolna reke ;)
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1317
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-08-2010, 00:08   

No ja bym z chęcia wykorzystał gdybym miał pliki gmaxa, a to raczej w tym momencie nie możliwe, bo z tego co wiem wypadałoby w tą siatkę zaingerować i z mapowaniem się pobawić, wstawić pointy pod corony itp itd. :P
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
siroccoxp
nowy


Wiek: 32
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-08-2010, 12:16   

Hym.... może Cześ znalazłby jakąś kreatywną osobę xD która by wysłała odpowiednie pliki Thalysowi ;] Ale chyba w Czesiowym komputerze tylko Cześ się połapie ;]

PZDR siroccoxp
 
 
Czesio
nowy


Wiek: 31
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Lublin
Wysłany: 24-08-2010, 20:52   

No jak bym mogl to bym ogarnal kogos tylko komputer w polsce odmowil podobno posluszenstwa i ogarne go najwczesniej w pazdzierniku. Totez teraz widze 2 mozliwosci:

1. Thalys gada z Ernim bo jemu cos tam wysylalem od tej sygnalizacji ;)
2. Ku tej bym sie sklanial o ile bedzie dostepna. Szukam na mailu plikow sygnalizacji bo kiedys sobie dla bezpieczenstwa je wyslalem, po czym leca do Thalysa.

2 opcja jest lepsza bo Thalys dostaje wszystkie, badz wiekszosc plikow gmax-a od tej sygnalizacji. Nie wiem tylko w jakim stadium rozwoju mam te pliki(jesli sie znajda :P). Do tego jesli Thalys wyraza checi zrobic to profesjonalnie(ma ku temu wiedze z zakresu gmax/PS) to przydalo by sie dorobic do pakietu sygnalizacje tramwajowa stosowana we Wroclawiu, oraz slupy pod sygnalizatory wiszace trzeba by zrobic od nowa. Ale jak mowie jak to znajde to bedziecie myslec co dalej :P

P.S. Korzystajac z okazji chcialbym zakomunikowac Thalysowi ze wybieram sie na fotki w weekend ;D Tak ze spodziewaj sie 3 typow taboru xD
Ostatnio zmieniony przez Czesio 24-08-2010, 20:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group