No nawet fajne :) tylko że na nastawni mogła by być "edytowalna" tabliczka z nazwą, a na baraku troche krzywo jest teksturka położona, chyba że to tylko takie złudzenie.
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Dworzec Warszawa Zachodnia na dzisiejsze standardy dodatków całkowice odpada. Rozmazane tekstury, które przy tej kategorii dodatków powinny być w miarę dobre.
Top stanowczo za dużo. Ja sie przy swoich dworcach, które maja po 1 mb martwie, że są za "ciężkie" a maja o wiele lepsze tektury. mam nadzieję, że PAV je poprawi.
Standardem jest TGA. Ale kolego zauważ różnicę m/z jakością tekstury moich dworców i wagą a twoimi dodatkami.
Nie jest to z mojej strony "jechanie po tobie" broń boże.
Ja byłem nie lepszy. Przykład:
Z 3-4 lata temu zrobilem dworzec kały (pewnie macie go na dysku) tekstury ważą 12 mb! Przykładowo tekstura drzwi to 3 mb (porażka) przy ładowaniu na mapę dworzec sie przycina.
Wysłany: 23-02-2008, 14:34
sony25 napisał/a:
Standardem jest TGA. Ale kolego zauważ różnicę m/z jakością tekstury moich dworców i wagą a twoimi dodatkami.
Nie jest to z mojej strony "jechanie po tobie" broń boże.
Ja byłem nie lepszy. Przykład:
Z 3-4 lata temu zrobilem dworzec kały (pewnie macie go na dysku) tekstury ważą 12 mb! Przykładowo tekstura drzwi to 3 mb (porażka) przy ładowaniu na mapę dworzec sie przycina.
Wielkośc tekstur też wpływ na płynność gry.
Ja wiem, że to nie jest jechanie
Dopiero się uczę. A czy wieżowiec WARTA ma już dobre tekstury, albo ten barak na dworcu Zachodnim lub też nastawnia Włochy? Jeśli tak to już dociekłem o co chodzi, żeby tekstura była ładna i nierozmazana.
Mam rozumieć, że po zmianie tekstury na TGA dodatek będzie lżejszy?
Wysłany: 23-02-2008, 15:10
Wiem wiem, ale juz te ostatnie moje produkcje nie sa rozmazane wiec jest oki ;) Poprawie tylko Dworzec Zachodni, a jak będę wydawał kolejne obiekty to poprostu tekstury zapisze w TGA i powinno być już w porządku ;)
Tak wspomniał LORD wyostrzenie bardzo pomaga. Staraj się trzymać także rozmiarów tekstury by nie przeginać w jadną i w drugą stronę (wielkość - jakość). Musisz sam znaleźć optymalny punkt. Przykładowo niektóre moje dworce miały duże tekstury by wygladały ładnie (Bąków, Siedlce) np ściana miała 512x512. Jednak okazało się, że przy 256x256 też dobrze to wygląda. Wejdź w moje dodatki (foldery) i zobacz jak wyglądają u mnie tekstury. Ja się tak nauczyłem robić poprawne pliki graficzne.