Wysłany: 19-10-2008, 20:16 Podmiana kuidów a brak edycji numerów lokomotyw
Witam. Czy ktoś z Was spotkał się z problemem polegającym na tym, że po podmiance jakiegokolwiek kuidu (np enginespec, enginesound, hornsound itp itd) w lokach z możliwością edycji numeru (loki Chestera albo EP09 w wersji pierwszej)? Po uruchomieniu geodety i próbie wpisania numeru miejsce na ten numer zostaje pusty, w trybie maszynisty również. Jest to jakoś do "obejścia" ? Edycja wraca po przeinstalowaniu tych loków od nowa, ale to nie jest rozwiązanie problemu :/
Pozdrawiam
(TRS2006)
Niestety już od początku, kiedy zauważyłem ten problem, to próbowałem wszystkich tych opcji łącznie z kasowaniem "cache" :/ - nie pomaga. Podmianki robiłem i w eksploratorze jak i w CCP nie ma to znaczenia, z resztą zamieniając kuidy w CCP on sam automatycznie nadpisuje nowe kuidy w pliku config.txt. W zasadzie wszystko działa poprawnie z nowymi enginami czy hornami, ale znikają same numery :/
Musiałbyś to zrobić tak:
Otworzyć w CMP do edycji eksploatatorem. Potem dokonać zmian. Zatwierdzić i wejść w TRS. powinno działać.
Ok. Działa :D Usuwałem cały folder cache i inne cuda też robiłem:mrgreen: niestety to nie pomogło, ale chyba rozwiazałem problem 8-) zamiast podmieniać kuidy w CCP trzeba nadpisać je ręcznie w eksploatorze, tak jak wspomniałeś, w pliku config.txt, zatwierdzić dodatek, i dopiero po uruchomieniu geodety wstawić tego loka, wtedy wszystko jest tak jak być powinno i edycja numeru działa :> edycja nie działa jeśli zrobi się podmiankę kuidów na lokach, które już są użyte w geodecie.
Pozdrawiam i dziękuję :)