Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2015 Posty: 150 Skąd: Sanok
Wysłany: 08-09-2017, 15:51
U mnie w TANE wszystko działa poprawnie, w przybliżeniu mam "Biało" z różnymi odcieniami i w oddaleniu mam normalnie pokazaną nałożoną mapę. Jak tworzyłeś plik mapy do gry?
Wysłany: 08-09-2017, 23:24
Ja utworzyłem pustą mapę w TRS2004, na niej zrobiłem wszystko co trzeba w HOGu a później po sprawdzeniu mapy w TRS2004 zimportowałem ją w TANE i wszystko działa, nawet wykrył tekstury HOGa do pobrania przez ich download...
Wysłany: 09-09-2017, 21:52
Jeśli masz możliwość, podeślij mi twoją wygenerowaną mapę w HOG (najlepiej bez twojej pracy żeby nie było problemów z kuidami których nie mam), sprawdzę czy TANE poprawnie ją wyświetla, jeśli tak podeślę ci tekstury, które możliwe masz wadliwe
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 18 Sie 2016 Posty: 107 Skąd: Kielce
Wysłany: 10-09-2017, 19:01
samplaire napisał/a:
@ Jest bug, który powoduje, że po imporcie dodatków, które są wbudowane np. w TS12 pokazują się błędy, że nie ma plików texture.txt od tekstur. Doraźnie mozna taki dodatek otworzyć do edycji i programem PEV Image2TGA otworzyć plik xxx.texture i 'zapisać jako', wtedy tworzy się plik tga i odpowiedni texture.txt. Miejmy nadzieję, że to poprawią.
Tak należy postąpić z każdą teksturą do Hog'a (mam na myśli te z Hog-preset-plik "textures.zip"). Najlepiej je gdzieś wypakować, i każdą teksturę zapisać, jako, w/g cytatu wyżej. Potem zaimportować w CM w T:ANE .
Pomógł: 63 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 11-09-2017, 12:08
Trainfun09 napisał/a:
samplaire napisał/a:
@ Jest bug, który powoduje, że po imporcie dodatków, które są wbudowane np. w TS12 pokazują się błędy, że nie ma plików texture.txt od tekstur. Doraźnie mozna taki dodatek otworzyć do edycji i programem PEV Image2TGA otworzyć plik xxx.texture i 'zapisać jako', wtedy tworzy się plik tga i odpowiedni texture.txt. Miejmy nadzieję, że to poprawią.
Tak należy postąpić z każdą teksturą do Hog'a (mam na myśli te z Hog-preset-plik "textures.zip"). Najlepiej je gdzieś wypakować, i każdą teksturę zapisać, jako, w/g cytatu wyżej. Potem zaimportować w CM w T:ANE .
Czy ktoś już to zrobił? Wtedy można dodać poprawione do downloadu. Bezsensu aby każdy z osobna wykonywał to samo...