FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: ryszard
30-08-2019, 16:27
PKP Kolej Dolnośląska
Autor Wiadomość
Papciogapcio229 
user


Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2019
Posty: 54
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 31-08-2019, 14:09   

zolwik napisał/a:
Ściągnij paczkę z podpisu i zobacz czy tam nie ma


Z podpisu, który kieruje na dropboxa wyświetla mi się coś takiego: Nie można wyświetlić podglądu plików .cdp.

Na stronach też nic. Jeśli użytkownik jest aktywny na forum to może do niego napiszę.
_________________
113
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 31-08-2019, 15:55   

Hm. Dziwne. Chcialem rzucić okiem i... w cdp jest tylko sesja. To tylko ja tak mam? Czy autorowi coś się pozajączkowało i nie wrzucił mapy?
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Papciogapcio229 
user


Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2019
Posty: 54
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 31-08-2019, 18:46   

RBach napisał/a:
Hm. Dziwne. Chcialem rzucić okiem i... w cdp jest tylko sesja. To tylko ja tak mam? Czy autorowi coś się pozajączkowało i nie wrzucił mapy?


U mnie jest mapa łącznie z sesją. Niestety obawiam się, że mapa u mnie nie pójdzie.
_________________
113
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 31-08-2019, 20:11   

Przed chwilą sprawdzałem u siebie i mam mapę: Poligon oraz sesję: sesja semafory.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 31-08-2019, 20:12   

Pytam o zawartość wrzuconego pliku cdp. To, że na swoim komputerze masz jedno i drugie, to logiczne. W pliku, który opublikowałeś jest tylko sesja. Sprawdź to.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 31-08-2019, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole

Wysłany: 31-08-2019, 20:18   

To co podałem jest tylko mapą, bez sesji. Nie dałem sesji po wiadomym wpisie.
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4202
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 31-08-2019, 20:20   

Rysiu, a czy to jest temat o twoim wrzucaniu mapy Poligon? Mówię o tytułowej mapie :)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 45 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 847
Skąd: Sierpc
Wysłany: 31-08-2019, 21:58   

Papciogapcio229 napisał/a:
(...) Co do map to fakt masz rację co do ich jakości, jednak na niektórych dało by się zrobić polską sesję. Mowa tu o mapie Bad Schandau-Decin, która jakością jakoś nie powala, to jednak można byłoby na niej zrobić sesję (...)

Nie wiem czy warto. Bad Schandau - Děčín jest może jeszcze o tyle dobra że czeskie realia nie są aż tak odległe od polskich, ale i tak jest kiepska w porównaniu do dzisiejszych map. Jak interesują Cię czeskie mapy to już lepiej zainteresować się Trutnov-Královec-Žacléř dostępną na TrainzArt, jest nawet paczka wsporcza, chociaż nie wiem czy kompletna. Z wbudowanych map najbardziej podobała mi się Avery-Drexel, ale to i tak poziom lata świetlne poniżej dzisiejszego poziomu budowy map.
Jak już koniecznie chcesz się bawić w przerabianie czegoś, to już chyba lepiej spróbować "odświeżyć" jakąś starszą polską mapę (tj. "podciągnąć" ją do dzisiejszych standardów), ale na początek nie wiem czy to jest dobry pomysł. Po pierwsze, do starszych map może być trudno zdobyć dodatki (kiedyś nie było czegoś takiego jak paczki wsporcze, a wiele dawnych stron z dodatkami dzisiaj już nie istnieje), a po drugie, gdybyś kiedykolwiek chciał taką "przeróbkę" upublicznić, to musiałbyś mieć na to zgodę autora, co wymaga raczej sporych umiejętności budowania map (na upublicznienie gniota raczej autor się nie zgodzi, zresztą jeśli w ogóle się zgodzi). Wbrew pozorom, nawet "przerabianie" map wymaga sporo wiedzy i umiejętności.

Papciogapcio229 napisał/a:
(...) Co do map to jakie polecasz mi najbardziej pobrać ? Ja myślałem o pobraniu Ziemi Świętokrzyskiej.

Ziemię Świętokrzyską jak najbardziej możesz sobie pobrać. Nie wiem czy mapa Poligon jest dobra akurat do wzorowania się na początek. To naprawdę świetna mapa, i jak najbardziej sobie ją pobierz, ale zawiera największą w Polsce stację Tarnowskie Góry, a w dodatku wszystko jest "pod drutem" - na początek nie wiem czy nie lepiej zobaczyć sobie jakąś mapy przedstawiającej lokalną niezelektryfikowaną linię, np. Kolej Doliny Raduni albo fikcyjną Pojezierze Gorzyńskie (ta druga z tego co pamiętam ma kompletną paczkę wsporczą).

EDIT:
Przepraszam, Pojezierze Gorzyńskie nie ma jednak na stronie załączonej paczki wsporczej, została ona, z tego co pamiętam, wycofana ze względu na podmienianie wbudowanego dodatku "Pasażerowie".


Moderację proszę o usunięcie mojego powyższego posta, bo chciałem go wyedytować, ale zamiast tego się "zdublował".
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 31-08-2019, 22:00, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Papciogapcio229 
user


Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2019
Posty: 54
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 01-09-2019, 15:14   

Aikozann napisał/a:
Papciogapcio229 napisał/a:
(...) Co do map to fakt masz rację co do ich jakości, jednak na niektórych dało by się zrobić polską sesję. Mowa tu o mapie Bad Schandau-Decin, która jakością jakoś nie powala, to jednak można byłoby na niej zrobić sesję (...)

Nie wiem czy warto. Bad Schandau - Děčín jest może jeszcze o tyle dobra że czeskie realia nie są aż tak odległe od polskich, ale i tak jest kiepska w porównaniu do dzisiejszych map. Jak interesują Cię czeskie mapy to już lepiej zainteresować się Trutnov-Královec-Žacléř dostępną na TrainzArt, jest nawet paczka wsporcza, chociaż nie wiem czy kompletna. Z wbudowanych map najbardziej podobała mi się Avery-Drexel, ale to i tak poziom lata świetlne poniżej dzisiejszego poziomu budowy map.
Jak już koniecznie chcesz się bawić w przerabianie czegoś, to już chyba lepiej spróbować "odświeżyć" jakąś starszą polską mapę (tj. "podciągnąć" ją do dzisiejszych standardów), ale na początek nie wiem czy to jest dobry pomysł. Po pierwsze, do starszych map może być trudno zdobyć dodatki (kiedyś nie było czegoś takiego jak paczki wsporcze, a wiele dawnych stron z dodatkami dzisiaj już nie istnieje), a po drugie, gdybyś kiedykolwiek chciał taką "przeróbkę" upublicznić, to musiałbyś mieć na to zgodę autora, co wymaga raczej sporych umiejętności budowania map (na upublicznienie gniota raczej autor się nie zgodzi, zresztą jeśli w ogóle się zgodzi). Wbrew pozorom, nawet "przerabianie" map wymaga sporo wiedzy i umiejętności.

Papciogapcio229 napisał/a:
(...) Co do map to jakie polecasz mi najbardziej pobrać ? Ja myślałem o pobraniu Ziemi Świętokrzyskiej.

Ziemię Świętokrzyską jak najbardziej możesz sobie pobrać. Nie wiem czy mapa Poligon jest dobra akurat do wzorowania się na początek. To naprawdę świetna mapa, i jak najbardziej sobie ją pobierz, ale zawiera największą w Polsce stację Tarnowskie Góry, a w dodatku wszystko jest "pod drutem" - na początek nie wiem czy nie lepiej zobaczyć sobie jakąś mapy przedstawiającej lokalną niezelektryfikowaną linię, np. Kolej Doliny Raduni albo fikcyjną Pojezierze Gorzyńskie (ta druga z tego co pamiętam ma kompletną paczkę wsporczą).

EDIT:
Przepraszam, Pojezierze Gorzyńskie nie ma jednak na stronie załączonej paczki wsporczej, została ona, z tego co pamiętam, wycofana ze względu na podmienianie wbudowanego dodatku "Pasażerowie".


Moderację proszę o usunięcie mojego powyższego posta, bo chciałem go wyedytować, ale zamiast tego się "zdublował".


Na razie nie mam zamiaru odświeżać starych map polskich czy zagranicznych, a wolę skupić się na tych które aktualnie robię. Wkrótce może przedstawię je w nowych tematach na piaskownicy.

Jeżeli ktoś chce się zapytać co z mapą PKP Kolej Dolnośląska to odpowiem, że nadal ją robię. Obecnie miasto jest już prawie ożywione.
_________________
113
 
 
 
maszynista83 
świeżak


Wiek: 69
Dołączył: 09 Sie 2019
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 04-09-2019, 21:18   

czy masz zamiar udostepnic mape bo faktycznie jest tylko sesja. a chce pograc?
 
 
Papciogapcio229 
user


Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2019
Posty: 54
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 04-09-2019, 22:19   

maszynista83 napisał/a:
czy masz zamiar udostepnic mape bo faktycznie jest tylko sesja. a chce pograc?


Udostępnię jak skończę, może przy okazji wprowadzę kilka poprawek w ruchu i sesji, jeśli zajdzie taka potrzeba.
_________________
113
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group