Wiek: 38 Dołączył: 05 Lut 2017 Posty: 1 Skąd: Wrocław - Nowy Dwór
Wysłany: 05-02-2017, 14:10 Siatka terenu widoczna w grze
Cześć! Jestem tutaj nowy, niedawno kupiłem grę i jeszcze nie zdążyłem się nią nacieszyć. Symulację uruchamiam przez stworzenie nowej sesji. Zabawę psuje mi fakt, że powierzchnia ziemi pokryta jest siatką potrzebną zapewne na etapie tworzenia scenerii a zbędną w czasie gry. Jak ją wyłączyć?
Poszukiwania na forum nie dały rezultatu, również Google ani poradniki na YouTube nie pomogły.
Najpierw proponowałbym dobrze przeczytać instrukcję, siatki terenu nie wyłączysz, trzeba po prostu na nią nałożyć teksturę gruntu co robi się w odpowiedniej zakładce w trybie geodety. Przykład jaki pokazałeś na screenie wyraźnie pokazuje że masz po prostu braki w dodatkach do danej mapy (brak tekstur gruntu, te białe linie przerywane). Trzeba odpalić menadżera zawartości, daną mapę i na liście zobaczyć jakich brakuje Ci dodatków. Pobrać co trzeba i cieszyć się kompletną mapą.
oczywiście, że informacje Ci potrzebne są na forum, i w googlach i na youtubie.
wystarczy pościągać WSZYSTKIE elementy potrzebne do mapy i będziesz miał to co chcesz