Chcę tworzyć sesje podobne do scenariuszy wbudowanych w grę. Mianowicie chodzi mi o to, żeby mój pociąg na pewnym wyzwalaczu/znaczniku uruchamiał regułę, która wstawia nowy konkretny pociąg w konkretnym wyznaczonym przeze mnie miejscu. potrzebne prawdopodobnie są do tego następujące reguły z DLS:
- CPC: Emit Train On Trigger
- Central Portal Control
- Un-Portal
- CPC: Emit Train
Niestety nie potrafię tego rozgryźć... :( Chcę, żeby moja linia żyła zachowując przy tym płynność, a nie chcę zapychać pociągami całej trasy od razu. Wolę, żeby składy pojawiały się w czasie i miejscu, który sam wyznaczam, a potem, żeby znikały.
zeby nie powielac tematow ja rowniez podpisuje sie pod pytaniem Jamala. sam sciagnalem niedawno te regoly, ale nie mam pojecia jak je skonfigurowac. sciagnalem tez Emit Train Now, ale strasznie gra sie przy niej wiesza.
Na DLS wisi sobie komenda "WaitForTrigger". Przydatna rzecz. Ustawiasz sobie w odpowiednim miejscu trigger i pociąg, który ruszy, gdy Ty najedziesz swoim pociągiem na ów trigger ;)
Macie może jakiś odpowiednik zasady WaitForTrigger Czekaj na znacznik do TANE, ponieważ chodź w poleceniach maszynisty ona widnieje, jednak nie ma jej na liście wybieranej przy dodawaniu reguł do maszynisty. Jest ona bardzo przydatna własnie przy robieniu sesji. Pozdrawiam