Witam,
Proszę pomóżcie mi z połączeniem się z DLS z poziomu Menadżera Zawartości.
Jak wchodzę w grę, to zawsze wyskakuje mi jakaś reklama Trainza, więc mój TS2010 ma połączenie z Auranem, ale jak już chcę wejść przez Content Menadżera, to niestety już nie pozwala mi...
Wcześniej dawało radę, teraz już nie... Mam ESET Smart Security i od niedawna Windows 10 (to pewnie któreś z tych mi blokuje, ale nie potrafię sprawdzić które...).
Pomożecie?
Bez dostępu do DLS ściąganie dodatków bezpośrednio ze strony DLS to prawdziwa makabra... Każdy z osobna z mikroskopijną prędkością...
Przed chwilką sprawdziłem i mogę pobierać z DLS poprzez CMP z TS2010, ale ja mam zarejestrowanego również TS12. Powodem może być Windows 10, spróbuj na chwilę w systemie wyłączyć zaporę (firewall): http://windows.microsoft....ewall-on-or-off
Jak to nie pomoże, to trzeba sprawdzić czy czasem to jednak antywirus nie blokuje CMP.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
U mnie jest podobnie, bo czasem łączy a czasem nie. Z reguły odpalam Trainza przez cmp i przy pierwszym odpaleniu wyskakuje monit, że nie można nawiązać połączenia z serwerem. Potem wchodzę do gry i oczywiście reklama i informacje o aktualizacjach się pojawiają, wychodzę z gry z powrotem do cmp i już mam normalne połączenie z serwerem. Na pewno nie jest to rozwiązanie problemu, ale zawsze jakiś doraźny sposób.
Win 8.1 64bit, trainz 2010 49933
U mnie jest podobnie, bo czasem łączy a czasem nie. Z reguły odpalam Trainza przez cmp i przy pierwszym odpaleniu wyskakuje monit, że nie można nawiązać połączenia z serwerem. Potem wchodzę do gry i oczywiście reklama i informacje o aktualizacjach się pojawiają, wychodzę z gry z powrotem do cmp i już mam normalne połączenie z serwerem. Na pewno nie jest to rozwiązanie problemu, ale zawsze jakiś doraźny sposób.
Win 8.1 64bit, trainz 2010 49933
Połączyło z DLS tak, jak pisałeś, ale stało się coś kolejnego. Wszedłem na DLS wybrałem dodatek, ściągnij przy użyciu download helpera i znów nic... Pewnie to te firewalle... Masakra... Nawet nie wiem, jak to odblokować na stałe, by do cholery nie blokowało mi transmisji danych z DLS...