Było dziesiątki razy... Albo przynajmniej kilkanaście. Poszukaj sobie pod hasłem efektu kiliana, kompresji tekstur, cuda, problemy w 2009. Sporo tego było.
Co to się porobiło ? Przed aktualizacją Windowsa 8 na 8.1 było dobrze.
Problem sprzętowy, a efekt tych pasażerów wygląda z goła inaczej. Zamiast wytykać mi wprowadzanie w błąd, zająłbyś się lepiej lokalbahnem, bo to ci wychodzi. Btw. jeżeli przejrzy sobie problemy w 2009 to i na to się natknie.
Ostatnia sprawa, masz komplet bezbłędnych dodatków do tej mapy z screenów?
W CMP jest włączone, zrobiłem tak gdy zauważyłem to na mapie, wszystko otwarte do edycji i później zaakceptowane, ale to nie pomogło. Zauważyłem, że jest trochę ostrzeżeń. Przykładowe :
- Error: The Tag 'keine' is not permitted within a container of type 'scenery'.
- Error: The Tag 'allowed.' is not permitted within a container of type 'scenery'.
- Error: Texture 'noc/swiatlo1.texture' is missing or could not be loaded for mesh 'noc\noc.im'.
W CMP jest włączone, zrobiłem tak gdy zauważyłem to na mapie, wszystko otwarte do edycji i później zaakceptowane, ale to nie pomogło.
Musisz tę sprzętową akcelerację kompresji tekstur wyłączyć / odznaczyć / odptaszkować w opcjach CMP.
Był ten problem na forum poruszany wiele razy np tu: http://www.trainz.pl/_for...ksturami#153258
Zauważyłem, że jest trochę ostrzeżeń. Przykładowe :
- Error: The Tag 'keine' is not permitted within a container of type 'scenery'.
- Error: The Tag 'allowed.' is not permitted within a container of type 'scenery'.
- Error: Texture 'noc/swiatlo1.texture' is missing or could not be loaded for mesh 'noc\noc.im'.
Error to już jest błąd, musisz sobie te błędy naprawić. Temat o naprawianiu dodatków do TS: http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=5656
Ewentualnie instalować mapy do TS z paczkami wsporczymi. W tych paczkach błędne dodatki są już naprawione - przystosowane do TS2009+.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps