Wysłany: 16-07-2015, 18:04 Te wspaniałe sm42 :)
Dzień dobry,Piotrek z tej strony.Mam ogromną prośbę do twórców dodatków,bo sam się na tym nie znam.Chodzi o manewrówki sm42 między innymi ze strony trainzart,a konkretnie o "trójkąt" z napisem Fablok.Przecież tekstury są wyraźnie przesunięte względem górnego reflektora.Prośba ogromna, żeby to poprawić,bo szkoda takich ładnych modeli.Sam bym to zrobił,ale nie umiem i proszę skoro umiecie robić tak udane dodatki to nie psujcie z powodu takiej pierdółki.Sam dopiero zaczynam zabawe z gmaxem więc ja odpadam :D
Cześć Piotrek w złym dziale to napisałeś... nie każda łajka ma krzywe logo fabloku na czole obadałem sprawę, zwróć się z tym problemem do autora reskinu a nie do wszystkich bo my nie możemy z tym nic zrobić... Wszelkie poprawki może wprowadzić tylko twórca danego reskinu.
_________________ "Małymi kroczkami do wielkich rzeczy tylko uparty trening tworzy mistrza"
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 16-07-2015, 19:46
Jako autor modelu powiem tyle: autorów tekstur jest kilku, lokomotyw tej serii wydanych multum, więc bez precyzyjniejszej informacji nie kiwnę palcem w bucie.
Screeny proszę na dowód i numery loków, na których występuje błąd. Jeśli to któraś z moich, to poprawię w wolnej chwili, jeśli któregoś z kolegów - to już oni zdecydują.
Co do wprowadzania samodzielnie tego typu poprawek: po pierwsze nie wymaga się tutaj żadnej ingerencje w siatkę modelu, wystarczy prosta edycja tekstury; po drugie - nikomu nie wolno edytować siatki modelu bez zgody autora.
I na koniec:
Cytat:
Prośba ogromna, żeby to poprawić,bo szkoda takich ładnych modeli. (...) Skoro umiecie robić tak udane dodatki to nie psujcie z powodu takiej pierdółki.
W obliczu ogromu pracy włożony w te modele, ilości przeróbek siatki i ilości wykonanych reskinów, te Twoje żale o przesunięte logo uważam za brak szacunku. Szczególnie biorąc pod uwagę, że nie chciało Ci się nawet wymienić modeli, których dotyczy ta sprawa. Jako że ja nic nie zauważyłem, na pewno nie będę teraz szukał o które chodzi.
Wysłany: 16-07-2015, 20:35
Przepraszam,jeśli kogoś uraziłem,chciałem dobrze.Wujku to twoja sm42-439 niech będzie tu przykładem.Jesteś współautorem tekstur razem z PMT.
Oto screen,mam nadzieję,że dobrze widać problem:
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 17-07-2015, 14:13
No widać, widać. Poprawię, idzie weekend, to znajdzie się chwila. A jakieś inne? Zakładam, że jak była mowa w liczbie mnogiej, to jeszcze któreś mają to logo kopnięte. Hm?
Wysłany: 21-07-2015, 10:34
Te 3 repainty zrobił PMT:
sp42-071
sp42-071 - może tego jednak bym nie ruszał,przesunięcie jest minimalne;
sm42-979;
sm42-146
piękne maszyny zależy mi na nich bardzo :)