(...)
2. Wyeksportowac sesje Modula City (otworzyc do edycji i wyciagnac z katalogu editing poza TC), dodatkowo poprawic kuid z tej sesji na format kuid2, czyli zamienic kuid:xxxxx:xxxx na kuid2:xxxxxx:xxxx:1 (...)
7. Zaimportuj sesje Modula City (z punktu 2) z poprawionym kuid (...)
Czy mogę to zrobić bez tych sesji? Ja i tak nie gram na tej mapce. Chcę tylko wiedzieć, czy nie wykonanie powyższych czynności zaburzy mi korzystanie z zaimplementowanych dodatków z TRS2006.
Jeśli zaburzy, to chciałbym tylko dodać, że sesje (nie mapka) mają już kuidy2. Ja dalej nie wiem co znaczy wyeksportować te sesje, dać poza katalog editing etc...i
Pomógł: 336 razy Wiek: 51 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-08-2009, 23:15
Jamal napisał/a:
(...)Jeśli zaburzy, to chciałbym tylko dodać, że sesje (nie mapka) mają już kuidy2. Ja dalej nie wiem co znaczy wyeksportować te sesje, dać poza katalog editing etc...i
Edytuj w eksplorerze, kopiujesz gdzieś indziej otwierasz config.txt edytorem, zmieniasz kuid i importujesz do gry (import treści), potem pozostaje przerzucić pliki z rozszerzeniem .ja
Jamal napisał/a:
Czy mogę to zrobić bez tych sesji?
Możesz, po prostu nie będziesz miał ich w grze, więc nie będziesz mógł w nie grać (ale na mapce będziesz mógł stworzyć swoje)
Mam takie pytanie odnośnie beczki chestera Rt500. Głównie pewnie do zolwika bo on przerabiał inne beczki i te działaja normalnie ale owa beczka po ingerencji hexem nie chce działać. Wywalam wpis :cull i jeżeli daje enter i zatwierdzam zmiany to w geodecie mam tylko strzałki kierunku składu i taką malutką tabliczkę na środku toru a jeżeli wywale wpis i zatwierdzę zmiany to niestety kończy się zgonem TC.
Skoro Zolwik tego nie przerobił to może sie nie da albo ja robie coś nie tak. Jakieś rady macie Panowie?
Wysłany: 26-04-2011, 12:07 Węglarka PKP_Fas_443V TC Edition nie da się pociągnąć w TC.
sa_krzysztof napisał/a:
http://www.trainz.org/
Tutaj jest kilka wagonów od chestera przystosowanych pod TC
Po wymianie węglarek TRS_Coal_Hopper, <kuid:-1:100929> (wbudowanych w TC), na PKP_Fas_443V TC Edition, <kuid2:150399:15017:10>, pociąg nie jest w stanie ruszyć z miejsca, zarówno używając polecenia "Drive To" jak też pokrętła w metodzie "DCC". Ten stan rzeczy jest odnotowany w "New Messages" wiadomością "Waiting for track clearance", po czym nic się nie dzieje. Ciekawe, że gdy doczepiłem z tyłu składu wspomnianą węglarkę TRS_Coal_Hopper, pociąg był w stanie ruszyć.
Czy ktoś zetknął się z tym problemem i wie jak temu zaradzić?
_________________ Kto ma w głowie olej, ten idzie na kolej!
Być może to problem z multikomendą. Sam kiedyś miałem taki przypadek, tyle że na jednej z młodszych wersji Trainza. Pomogło dodanie do poleceń maszynisty multikomendy i w trybie maszynisty wybrać polecenie Włącz->skład. Nie wiem czy to zadziała w wersji Trainz Classic.