FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Szybki transport dodatków z TRS2004 do TC 1&2
Autor Wiadomość
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 15-08-2009, 20:40   

Ja to zrobiłem inaczej. Wszystkie dodatki w TRS2006 otworzyłem do edycji i przekopiowałem
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?


Pomógł: 31 razy
Wiek: 37
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 808
Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 16-08-2009, 18:24   

W tym co podalem napisane jest wyraznie ze to maja byc pliki z 2006 a nie z 2004.
 
 
 
Jamal 
znawca
Mapotwórca


Pomógł: 21 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 1828
Skąd: Zabrze
Wysłany: 19-08-2009, 21:40   

erniesouchak napisał/a:
(...)
2. Wyeksportowac sesje Modula City (otworzyc do edycji i wyciagnac z katalogu editing poza TC), dodatkowo poprawic kuid z tej sesji na format kuid2, czyli zamienic kuid:xxxxx:xxxx na kuid2:xxxxxx:xxxx:1 (...)
7. Zaimportuj sesje Modula City (z punktu 2) z poprawionym kuid (...)


Czy mogę to zrobić bez tych sesji? Ja i tak nie gram na tej mapce. Chcę tylko wiedzieć, czy nie wykonanie powyższych czynności zaburzy mi korzystanie z zaimplementowanych dodatków z TRS2006.
Jeśli zaburzy, to chciałbym tylko dodać, że sesje (nie mapka) mają już kuidy2. Ja dalej nie wiem co znaczy wyeksportować te sesje, dać poza katalog editing etc...i
_________________
Mapa Lublin-Dorohusk
Korsze - Ełk - Olecko - w budowie
Ostatnio zmieniony przez Jamal 19-08-2009, 21:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-08-2009, 23:15   

Jamal napisał/a:
(...)Jeśli zaburzy, to chciałbym tylko dodać, że sesje (nie mapka) mają już kuidy2. Ja dalej nie wiem co znaczy wyeksportować te sesje, dać poza katalog editing etc...i

Edytuj w eksplorerze, kopiujesz gdzieś indziej otwierasz config.txt edytorem, zmieniasz kuid i importujesz do gry (import treści), potem pozostaje przerzucić pliki z rozszerzeniem .ja
Jamal napisał/a:
Czy mogę to zrobić bez tych sesji?

Możesz, po prostu nie będziesz miał ich w grze, więc nie będziesz mógł w nie grać (ale na mapce będziesz mógł stworzyć swoje)
 
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1627
Skąd: Poznań

Wysłany: 21-09-2009, 14:48   

Cytat:
no i brak podziału dodatków co było w trs2004, chodź wydaje mi się, że jest to też do zrobienia w CMP
padło tu takie zdanie i chciałem zapytać czy da się coś zrobić aby te kategorie/podział dodatków w TC był tak jak w 2004 czy 2006.
 
 
 
jamie78
zaawansowany



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 737
Skąd: Lublin
Wysłany: 21-09-2009, 18:50   

A czym się różni podział w 2006 od tego w TC? Bo ja jakoś nie zauważyłem różnicy! 2004 tak ale w 06 i TC jest taki sam.
_________________
Nil satis nisi optimum.
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1627
Skąd: Poznań

Wysłany: 21-09-2009, 20:15   

właśnie nie wiem i dlatego spytałem:) Dzięki za odpowiedź.
 
 
 
jamie78
zaawansowany



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 737
Skąd: Lublin
Wysłany: 03-11-2009, 20:46   

Mam takie pytanie odnośnie beczki chestera Rt500. Głównie pewnie do zolwika bo on przerabiał inne beczki i te działaja normalnie ale owa beczka po ingerencji hexem nie chce działać. Wywalam wpis :cull i jeżeli daje enter i zatwierdzam zmiany to w geodecie mam tylko strzałki kierunku składu i taką malutką tabliczkę na środku toru a jeżeli wywale wpis i zatwierdzę zmiany to niestety kończy się zgonem TC.
Skoro Zolwik tego nie przerobił to może sie nie da albo ja robie coś nie tak. Jakieś rady macie Panowie?
_________________
Nil satis nisi optimum.
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5097
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-11-2009, 23:50   

nie ma tego w paczce?? bo to tez mam przerobione
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
jamie78
zaawansowany



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 737
Skąd: Lublin
Wysłany: 04-11-2009, 07:47   

No chyba nie ma bo tylko ta Jarkowa beczka nie posiada wózków. Bynajmniej u mnie!
_________________
Nil satis nisi optimum.
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5097
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-11-2009, 09:12   

a to jak bede mial dostep do kompa z TC to spakuje i wysle poprawiona paczke tam gdzie trzeba
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
aleksander
nowy


Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 13
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 28-03-2011, 23:15   

Czy jest gdzies dostepna aktualizacja taboru chestera do TS?
Czy ktos z Was udostepnia taka aktualizacje?
_________________
TrainzOnMac
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5097
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-03-2011, 23:25   

czesc jest u zwierzaka na stronie. czesc u zgreda i na ptt... u Kamila sa te wagony w najnowszych standardach :)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
jackaroo
nowy


Wiek: 59
Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 21
Skąd: Karolin
Wysłany: 26-04-2011, 12:07   Węglarka PKP_Fas_443V TC Edition nie da się pociągnąć w TC.

sa_krzysztof napisał/a:
http://www.trainz.org/
Tutaj jest kilka wagonów od chestera przystosowanych pod TC

Po wymianie węglarek TRS_Coal_Hopper, <kuid:-1:100929> (wbudowanych w TC), na PKP_Fas_443V TC Edition, <kuid2:150399:15017:10>, pociąg nie jest w stanie ruszyć z miejsca, zarówno używając polecenia "Drive To" jak też pokrętła w metodzie "DCC". Ten stan rzeczy jest odnotowany w "New Messages" wiadomością "Waiting for track clearance", po czym nic się nie dzieje. Ciekawe, że gdy doczepiłem z tyłu składu wspomnianą węglarkę TRS_Coal_Hopper, pociąg był w stanie ruszyć.

Czy ktoś zetknął się z tym problemem i wie jak temu zaradzić?
_________________
Kto ma w głowie olej, ten idzie na kolej!
 
 
 
Patrol
zaawansowany


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 767
Skąd: PL
Wysłany: 26-04-2011, 12:16   

Być może to problem z multikomendą. Sam kiedyś miałem taki przypadek, tyle że na jednej z młodszych wersji Trainza. Pomogło dodanie do poleceń maszynisty multikomendy i w trybie maszynisty wybrać polecenie Włącz->skład. Nie wiem czy to zadziała w wersji Trainz Classic.

Pozdrawiam

Patryk
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group