FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
12-07-2014, 18:28
Jak tanio kupić 3D Maxa
Autor Wiadomość
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-03-2010, 14:59   Jak tanio kupić 3D Maxa

Jeśli kogoś interesuje modelowanie w legalnej wersji 3D Max-a, to jest dość tania oferta dla studentów i pracowników instytucji edukacyjnych. Otóż można kupić 3D Max-a za jedyne 215 złotych w licencji rocznej, lub 592 zł na 3 lata. Dla zasobniejszych portfeli jest jeszcze oferta zakupu licencji za 1200 zetów.
Więcej tu:
http://www.procad.pl/pf/p...2010,94703.html
http://www.procad.pl/pf/p...n_2010.html#edu
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 16-03-2010, 15:01   

Przeniosłem do działu ogłoszenia - drobne.
 
 
 
jpl 
super trainz



Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 448
Skąd: Kraków
Wysłany: 16-03-2010, 19:46   

Dodam tylko, że taka lub podobna oferta dotyczy także Photoshopa i pewnie innych programów, tylko nie wiem, ile i które uczelnie podpisały umowę z firmami - ale Uniwersytet Jagielloński na pewno podpisał. ;-)
_________________
Would you know my name if I saw you in heaven ?
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-03-2010, 20:12   

Przeważnie, jak jakaś uczelnia podpisze taką umowę to w stosownych miejscach wiszą plakaty Adobe (dają ich dużo) z informacją o zaistnieniu takiego faktu, więc szukajcie, ew. pytajcie, bo warto.
 
 
 
zgred
znawca
freelancer


Pomógł: 25 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1328
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-03-2010, 14:07   

Wszystko fajnie ale jest jedno, a właściwie nawet dwa "ale".

1. Do 3DSmax'a 2010 nie ma jeszcze exportera do TRAINZ.

2. Nawet jeśli byśmy modelowali w 2010 to nie otworzy takiego modelu w wcześniejszej wersji 3Ds'a w której działa exporter.

Mimo to jest to dobra oferta ;)
_________________
www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2010, 14:21   

zgred07 napisał/a:
1. Do 3DSmax'a 2010 nie ma jeszcze exportera do TRAINZ.

Już na Auran są naciski, żeby coś takiego stworzyć, możesz się przyłączyć.
zgred07 napisał/a:
2. Nawet jeśli byśmy modelowali w 2010 to nie otworzy takiego modelu w wcześniejszej wersji 3Ds'a w której działa exporter.

Hmm... Eksport do 3ds lub obj i import do Blendera, najszybsze rozwiązanie jakie mi wpadło do łba :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group