FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak nadpisać plik w TANE
Autor Wiadomość
pdf9490 
nowy


Wiek: 16
Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 35
Skąd: Łodygowice/Śląsk
Wysłany: 01-08-2017, 13:26   Jak nadpisać plik w TANE

Witam to znowu ja. Zainstalowałem sobie EN57 Adamstana i teraz jak chce zainstalować library to muszę nadpisać a w tane nie wyskakuje nigdzie opcja że jest wbudowane i co się chce zrobic
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 174
Skąd: Łapy
Wysłany: 01-08-2017, 13:54   

Nowsze wersje nadpisują się automatycznie a stare można usunąć.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
 
 
 
pdf9490 
nowy


Wiek: 16
Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 35
Skąd: Łodygowice/Śląsk
Wysłany: 01-08-2017, 14:00   

Mam najnowszą wersję i pisze mi że pominięto bo jest wbudowany w program
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-08-2017, 14:36   

pdf9490 napisał/a:
Mam najnowszą wersję i pisze mi że pominięto bo jest wbudowany w program


Żaden z dodatków Adama nie jest wbudowany w TANE. Napisz dokładnie, o jaki dodatek się burzy.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
pdf9490 
nowy


Wiek: 16
Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 35
Skąd: Łodygowice/Śląsk
Wysłany: 01-08-2017, 14:51   

Chodzi mi o to że chcę zainstalować libs to en57 adhd i chcę go nadpisać a pisze że jest już wbudowane po instalacji en57
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-08-2017, 14:53   

pdf9490 napisał/a:
Chodzi mi o to że chcę zainstalować libs to en57 adhd i chcę go nadpisać a pisze że jest już wbudowane po instalacji en57

Nie rozumiesz. Tam może być jeden jakiś wbudowany dodatek. Na pewno nie library. Może jakaś corona albo co. Napisz, co dokładnie.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
pdf9490 
nowy


Wiek: 16
Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 35
Skąd: Łodygowice/Śląsk
Wysłany: 01-08-2017, 14:55   

No nie wiem jakiś kuid ale on się zainstalował z EN57 a jak chce Library zainstalować bo w kanbinie nie mogę klucza włożyć to nie można bo to trzeba nadpisać kilka kuidów zainstalowanych razem z tym EN57
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-08-2017, 15:37   

pdf9490 napisał/a:
No nie wiem jakiś kuid


Acha. No trudno. Wróżkę wysłałem na urlop a w szklanej kuli skończyły się bateryjki. Nie umiem "wywróżyć", co to jest "jakiś kuid". Skoro nie umiesz tego określić, to musisz "jakoś" sobie poradzić sam.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Trainfun09 
user


Pomógł: 2 razy
Wiek: 20
Dołączył: 18 Sie 2016
Posty: 97
Skąd: Bodzechów
Wysłany: 01-08-2017, 15:58   

Co do wkładani klucza nastawnika kierunkowego, nie działa to od 2012 wzwyż. Trzeba wkładać go w opcjach pociągu. Dodatkowo na forum były pliki, aby przystosować Kibla do Tane...
_________________
TRS2006, TC 1&2, T:ANE SP3, TRS2009 SP4
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 174
Skąd: Łapy
Wysłany: 01-08-2017, 16:46   

Zobacz czy dodatek ,który chcesz zainstalować nie jest otwarty do edycji bo tak jest gdy instaluje się tę samą wersje dodatku w TANE i zatwierdź go bądź cofnij niezatwierdzone zmiany. To musi być TO. Dodatki ADHD działają poprawnie tylko w TS 2010 a wyższych wersjach dla początkujących i bez odpowiedniej wiedzy są trudne do ogarnięcia.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
Ostatnio zmieniony przez marconet 01-08-2017, 16:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Bismarck1969 
super user


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Cze 2017
Posty: 138
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 28-11-2018, 09:36   

Jak ustawić TaNE żeby nie nadpisywał dodatków już zainstalowanych?
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 28-11-2018, 19:34   

Bismarck1969 napisał/a:
Jak ustawić TaNE żeby nie nadpisywał dodatków już zainstalowanych?


Nie da się, trzeba po zakończeniu instalacji wyfiltrować według „otwarte do edycji” i cofnąć zmiany.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Bismarck1969 
super user


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Cze 2017
Posty: 138
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 29-11-2018, 06:47   

Dzięki za info :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group