FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Magistrala-PRL reaktywacja
Autor Wiadomość
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 11-04-2017, 10:32   

Jodła0104 napisał/a:
Jeśli chodzi o błąd skryptu to w moim wypadku pomagało usunięcie i ponowne dodanie reguły poleceń maszynisty
Rzeczywiście usunięcie i ponowne dodanie "Zasady poleceń maszynisty" pomogło, błąd już nie występuję. Dziękuję bardzo!


RBach napisał/a:
Dodać reguły Quick Drive Rule i Consist Datahandler Rule.

U mnie w polskiej wersji TS2010 49933 to odpowiednio: Zasada SzybkieJazdy i Zasada BazyDanychSkładu

Bogdan napisał/a:
Ta mapa już jest przerobiona i tylko od autora oryginału zależy, kiedy zostanie wydana.

Bogdan to kapitalnie. Przejrzałem nawet Twoje posty w dziale ze screenami z gry by zobaczyć jak to może wyglądać i znalazłem tylko to: http://forum.trainz.pl/vi...ghlight=#158303 Można prosić o więcej screenshotów jak wygląda Twoja wersja Lublin - Dorohusk.
Znalazłem również screeny które wyglądają na zrobione na jesiennej wersji D29-10 http://forum.trainz.pl/vi...ghlight=#159693

Zwinny napisał/a:
Bogdan dziwna sytuacja bo skoro Ty na 9 letnim komputerze masz 60fps. Moze to kwestia taboru bo zauwazylem ze przemieszczajac sie luzno po mapie fps zdecydowanie wzrasta wzgledem jazdy w kabinie ADHD gdzie fps strasznie spada...

To może być kwestia taboru, szczególnie jeśli w sesji masz dużo taboru z wpisami hint=dynamic w plikach tekstowych. U mnie po usunięciu tych wpisów jest wydajniej i mam lepiej wyglądające dodatki.
Testowo możesz sobie np. w talbotach Patrykosa usunąć te wpisy, w tych wagonach wystarczy to zrobić w zaledwie 2 plikach tekstowych.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Jodła0104 
nowy


Dołączył: 06 Sty 2017
Posty: 24
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-04-2017, 12:49   

Cieszę się, że mogłem pomóc! Sam długo męczyłem się z tym błędem więc wiem jakie to dziadostwo jest uciążliwe.
 
 
 
Zwinny
zaawansowany


Pomógł: 20 razy
Wiek: 28
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 702
Skąd: Chorzów
Wysłany: 11-04-2017, 13:15   

D_M napisał/a:
Zwinny napisał/a:
Bogdan dziwna sytuacja bo skoro Ty na 9 letnim komputerze masz 60fps. Moze to kwestia taboru bo zauwazylem ze przemieszczajac sie luzno po mapie fps zdecydowanie wzrasta wzgledem jazdy w kabinie ADHD gdzie fps strasznie spada...

To może być kwestia taboru, szczególnie jeśli w sesji masz dużo taboru z wpisami hint=dynamic w plikach tekstowych. U mnie po usunięciu tych wpisów jest wydajniej i mam lepiej wyglądające dodatki.
Testowo możesz sobie np. w talbotach Patrykosa usunąć te wpisy, w tych wagonach wystarczy to zrobić w zaledwie 2 plikach tekstowych.


Dziękuję za poradę, jest z tym od groma roboty, ale może po formacie jak zacznę wszystko wgrywać na nowo to wezmę się za to systematycznie :).

Pozdrawiam
Adam
 
 
 
Bogdan
zaawansowany
bbf11



Pomógł: 31 razy
Wiek: 56
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 787
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 11-04-2017, 15:53   

D_M napisał/a:
Bogdan napisał/a:
Ta mapa już jest przerobiona i tylko od autora oryginału zależy, kiedy zostanie wydana.

Bogdan to kapitalnie. Przejrzałem nawet Twoje posty w dziale ze screenami z gry by zobaczyć jak to może wyglądać i znalazłem tylko to: http://forum.trainz.pl/vi...ghlight=#158303 Można prosić o więcej screenshotów jak wygląda Twoja wersja Lublin - Dorohusk.


Tak jak w cytacie, to już nie ode mnie zależy.


D_M napisał/a:
Znalazłem również screeny które wyglądają na zrobione na jesiennej wersji D29-10 http://forum.trainz.pl/vi...ghlight=#159693


Krótką wersję mogę puścić w obieg. Zgodę autora mam w sensie " rób co chcesz byle za friko". Na zrobienie całości nie mam czasu.
_________________
Drobnica

Kuid 173000 ALL
 
 
 
lukaniek1992
nowy


Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 31
Skąd: Maciejowice
Wysłany: 22-10-2018, 18:54   

Czy autor mógł by udostępnić mapę oraz paczkę wsporczą na jakiś serwer? Na stronie niestety ich nie ma :(
 
 
 
Bogdan
zaawansowany
bbf11



Pomógł: 31 razy
Wiek: 56
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 787
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 30-10-2018, 22:12   

Mam nowego blaszaka i trochę trwała instalacja tej całej dobroci.

Proszę: https://www.dropbox.com/s...a%20PRL.7z?dl=0
_________________
Drobnica

Kuid 173000 ALL
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group