FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Trainz Classic
Autor Wiadomość
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 29-09-2013, 10:43   

O ile dobrze pamiętam to w TC nie było opcji wyboru czy ma instalować wbudowane dodatki czy nie. Tam właśnie instalowały się tylko dwie linie i wiele osób dogrywało wbudowane dodatki z TRSa2006.
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 29-09-2013, 11:21   

SM50 napisał/a:
O ile dobrze pamiętam to w TC nie było opcji wyboru czy ma instalować wbudowane dodatki czy nie. Tam właśnie instalowały się tylko dwie linie i wiele osób dogrywało wbudowane dodatki z TRSa2006.


czyli mam jakieś dodatki z TRSa 2006 instalować jak tak to gdzie je znajdę.
Nie wiedziałem szczerze że z tym będzie tyle zachodu xd
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 29-09-2013, 11:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-09-2013, 11:24   

na forum masz instrukcje importu dodatkow z 2006 do TC
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 29-09-2013, 11:42   

zobaczyłem coś ciekawego http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=9007 Content Manager nie działa... brak OpenGL? muszę zainstalować openGL może wtedy content menager pójdzie.
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 29-09-2013, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 29-09-2013, 12:06   

To teraz pytanie z innej beczki: czy choć raz uruchomiłeś grę? Nie CMP, tylko grę.
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 29-09-2013, 17:07   

no tak !
to wrzucę screeny żeby nie było



[URL=http://iv.pl/viewer.php?file=71291043783824382032.png]
[/URL]

Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 29-09-2013, 17:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
montechristo150
świeżak


Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 2
Skąd: Europa
Wysłany: 30-09-2013, 10:02   

Po instalacji pełnej wersji gry przejedź kawałek jednej z wbudowanych tras i wróć na pulpit. Content Manager Plus powinien się wtedy otworzyć. (W menu klikasz na "Narzędzia")
Nie ma już możliwości zarejestrowania Trainz Classic na Planet Auran. W związku z tym po otwarciu CMP będą Ci się pojawiać komunikaty. Okienka z komunikatami ignoruj i zamykaj.
Nowe dodatki możesz instalować, ale nie musisz. Jeśli jakiś Ci się podoba, zanim zainstalujesz, zwróć uwagę na informację, czy jest on przeznaczony do T.Classic. Instalujesz, upuszczając plik CDP lub folder z dodatkiem nad otwartym oknem Content Manarera. Następnie zatwierdzasz i jeśli nie pojawi się czerwony wykrzyknik, lub ikonka z puzzlem informującym o brakującej zależności, to wtedy dopiero sprawdź pobrany i zainstalowany dodatek w "Geodecie" i w "Maszyniście".
_________________
Podziękował
Ostatnio zmieniony przez montechristo150 30-09-2013, 10:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 30-09-2013, 10:50   

ok. spróbuje.
wybrałem trase : harlem line sesja 1 przejechałem całą bo wyświetliło się sesion complete i zobaczymy czy zadziała. Nadal nic :evil: . I pomóżcie bo na klikałem i zamiast złykłego pliku cpd jest plik który jest otwierany za pomocą tego CMP i tych innych :-? .
Ostatnio zmieniony przez Piermarlin 30-09-2013, 12:16, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
 
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 30-09-2013, 16:44   

A co takiego wywala? Masz zainstalowany .net Framework? Tam chyba wersja 1.1 była potrzebna.
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 30-09-2013, 17:49   

frameworka nie mam bo chyba nie jest potrzebny.
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 30-09-2013, 18:48   

Piermarlin napisał/a:
przy direct pisze :arrow: wersja 10.0 lub nowsza Zaliczony

Zainstalowałeś w końcu DirectX9, czy nie :?:
Jeśli nie, koniecznie zainstaluj.
Masz nawet na tej płycie z CDA, w folderze z TrainzClassic, DirectX w wersji 9.0c.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Piermarlin
nowy


Wiek: 21
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Chełm
Wysłany: 30-09-2013, 19:56   

dobra nie mieszajcie mi w tej głowie mam administratora więc muszę wiedzieć co mam zainstalować. Bo nie chcę 100 razy o hasło prosić :-x
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 30-09-2013, 19:58   

to co zostało napisane wyżej
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 01-10-2013, 16:11   

Owszem, jest potrzebny... CMP bez .netu nie zadziała.
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
montechristo150
świeżak


Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 2
Skąd: Europa
Wysłany: 02-10-2013, 10:50   

Przy braku możliwości zarejestrowania na Planet Auran ( tę przypadłość mają wszystkie, wprawdzie legalne, ale już stare wersje gry Trainz. Ten kto nie zarejestrował się kilka lat temu, aby to zrobić w chwili obecnej, musiałby mieć najnowszą wersję gry, a na dzień dzisiejszy jest to TS12),Content Managera musisz używać przy WYŁĄCZONYM Internecie, w przeciwnym razie zaśmieci się danymi o tysiącach dodatków na Download Station , których tak czy tak nie będziesz mógł stamtąd pobrać. Na szczęście DLS nie jest jedynym żródłem do pobierania darmowych dodatków do gier Trainz. Wcześniej pobrane lub przez siebie wykonane dodatki instalujesz :
1.Przy wyłączonym Internecie otwierasz CMP wybierając z manu "Narzędzia"
2. Ignorujesz i zamykasz wyskakujące okienka z komunikatami.
3. Nad otwartym oknem CMP upuszczasz plik CDP (CDP to paczka zawierająca jeden lub więcej dodatków). Możesz też upuścić folder z pojedynczym dodatkiem, jeśli nie masz go spakowanego do CDP.
4. Zatwierdzasz wszystkie zainstalowane dodatki.
Jeśli nie jesteś zarejestrowany na Planet Auran, wszelkie próby instalowania dodatków automatycznie, bezpośrednio z Internetu nie mają sensu, ale przecież możesz najpierw pobrać dodatki z jednej z wielu stron o tematyce Trainz, a potem je zainstalować wyżej podanym sposobem.
_________________
Podziękował
Ostatnio zmieniony przez montechristo150 02-10-2013, 11:03, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
SM50
zaawansowany



Pomógł: 39 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 973
Skąd: Pisz
Wysłany: 03-10-2013, 16:08   

Można też zablokować go w zaporze z tym samym efektem bez bawienia się w każdorazowe odpinanie internetu.
_________________
http://pkm.cba.pl - Zapraszam!
TS 2012
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group